Gå videre til hovedindholdet

Hjertebanken

Min morbror døde af blodprop i hjertet i 2001.

Min mor fik en blodprop og efterfølgende hjerneblødning i hjernen forårsaget af hjertearytmi, som blev fundet under den månedlange indlæggelse efterfølgende i 2002.

Jeg har indimellem- ca en gang om måneden hjertebanken- uden anledning- altså ikke som da jeg var gravid... og det går som regel kun væk hvis jeg ligger mig ned lidt tid- så hopper det lige så pludseligt tilbage i normal rytme som det kom...

Josefine kommer og siger at hendes hjerte banker - uden at hun har løbet- og det gør det! Jeg har lige mærket efter...

Jeg talte med lægen om det til hendes 5-års undersøgelse. Han mente ikke hun kunne sige at det var hjertet hun kunne mærke. Men det kan hun! I Skovlyhusets børnehave talte de meget om kroppen- og om at man kunne mærke hjertet banke når man løb, var til krop og hop osv... Jeg lod mig slå til tåls med det han sagde, fordi jeg ikke ved hvad jeg skal gøre ved det.

Jeg talte også med lægen om min egen hjertebanken- han tog blodprøver og hvis jeg tilfældigt en dag var i nærheden af et apparat der kan måle det- når jeg uventet får hjertebanken - så¨skulle jeg kaste mig over apparatet- altså hos lægen i sundhedshuset eller noget.....

Man kan dø af det.... what to do..... må vist booke en ny tid hos en af de andre og være mere bekymret og insisterende! Og så må jeg vist lige pløje lidt igennem google også....

Indenrigshospitalets artikel om forskningsprojekt

Hjerteforeningen- det er vist her jeg skal starte med at læse lidt mere :-)

Kommentarer

 1. Sikke noget! Kan godt forstå bekymringen og behovet for klar besked. Og dér kan Google være både en ven men bestemt også en kilde til ubegrundede bekymringer. Tænker da klart at der skal en 2. opinion til både dig og lillepigen. Så afsted med jer til en læge, der tager jeres helbred OG bekymring alvorligt! ♡

  SvarSlet
 2. Puha, ja det skal da helt sikkert undersøges. Kan godt forstå du er bekymret. Håber du finder en læge der kan sit kram og tager jeres bekymring seriøst. Bedste tanker herfra :)

  SvarSlet
 3. indtag kalium, det regulerer hjerterytmen, og arytmia kan mange gange skyldes kun mangel på det.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Få det undersøgt, så du kan få ro i sjælen. For dumme tanker gør det ikke bedre.

  SvarSlet
 5. Jeg kan ikke være mere enig, få det undersøgt og få ro

  SvarSlet
 6. Altså - I skal da have det undersøgt begge to! Man kan sagtens undersøge hjerterytmer hos børn. Både med EKG OG med Holter-monitorering. Med sådan en familiehistorie ville jeg ikke være et sekund i tvivl om at det skal kigges på.
  Du skal bare tage op til din egen læge og være så besværlig og stædig, at han ender med at henvise dig. Læger gider ikke besværlige patienter...... Tro mig ;-)

  SvarSlet
 7. Stædighed hos lægen indtil der bliver lyttet til dig, og i bliver taget alvorligt, for der er jo hjælp at hente... Se at få bestilt tid, og så frem med alle begrundelser og insisteren.
  Pøj pøj

  SvarSlet
 8. Lad være med at google det, det gør kun ondt værre! Jeg har lige været igennem en træls oplevelse med min kæreste, hvor vi fandt ud af, at hans har takykardi - hans hjerte slår regelmæssigt, men dobbelt så hurtigt som det skal, hele tiden. Det fandt vi kun ud af, ved at blive ved med selv at opsøge vores egen læge, som de første gange bare slog det hen. Til sidst blev min kæreste indlagt, hvor vi så fandt ud af hvad der var galt. Nu skal vi så bare finde ud af, hvad der skal gøres ved det. Igen har vi selv skullet være meget opsøgende! Så vær stædig selvom det er hårdt, for ellers sker der ikke noget, desværre :-( Men det skal da undersøges. For selvom det er normalt for kvinder at have arytmier ind i mellem, ligger der jo nok noget arveligt i dine gener, og det skal da tages alvorligt.

  SvarSlet
 9. Kære allesammen, mange tak for at I gav jeg tid til alle de gode kommentarer. Selvfølgelig skal vi ind til lægen igen, det er klart, jeg har udskudt det med mig selv en del gange, men når Josefine kommer og siger at hun er påvirket af det så skal det ikke udskydes mere. Tak for jeres omtanke !

  SvarSlet
 10. Pyha - alle de bekymringer! God idé at få det undersøgt - både for din og Josefines skyld. Man kan lige så godt få det undersøgt, så man kan udelukke at der er noget galt...også selvom jeg godt ved at man bliver nødt til at være temmelig insisterende. Håber at de finder ud af at det ikke er "noget".
  K.h.
  Christina

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Projekttasker til salg: #dreamknitbag på instagram

Så kommer der lidt liv her på bloggen igen- lang pause og nu kommer jeg til at linke til Instagram hvor min konto er @keep_dream_knitting #dreamknitbag   på Instagram er der jeg viser de projekttasker jeg syer og sælger hvis nogen synes om dem. Skriv en pb på Instagram så finder vi ud af farver og størrelser osv. Lille model: Jeg laver en lille handy version jeg kalder for Knit'nwalk størrelsen som lige passer til at hænge over armen og med en strømpe eller hue i. Den er ca 13 bred, 8 dyb og 24-25 cm høj. Intro pris 75 kr :-) Pris 95 kr. Posen er uden lynlås så intet hænger i. Jeg syer taskerne i stof fra mit stoflager som hovedsageligt består af vintage og upcycklede stoffer som er købt i genbrug eller arvet fra familie og venner. Det sjove ved at sy taskerne er at sætte farverne sammen- og få det til at spille med de materialer jeg har på lager. Medium: Udover denne størrelse laver jeg også en lidt større model som nemt rummer A4 opskriften og et par nøgler garn

Dagens ord er et gajol ord....

  Og gajol er vi storforbruger af da ungerne hoster og jeg har ondt i halsen... Men mon ikke vi er halvt igennem det for Pernille var hjemme fra skole igår, men var frisk i morges og Josefine har taget en mega powernap fra kl. 19 til kl 9 i morges... Og jeg arbejde hjemmefra, når det skal være sådan så må vi lige hygge lidt i eftermiddag..