Gå videre til hovedindholdet

Gråt bliver godt

Morgenavisen kæmper med garnnøgler på bordet. Liselottes gratis grundopskrift fra forleden på en top-down raglansweater fik mig lige ind i garnlageret hvor en bunke grå rester talte til mig sammen med lidt flere nøgler grå kid mohair. Den bliver stribet og så kommer der lidt kontrast i hals og ærmekant til sidst... måske koral, måske lime... det bliver blødt, varmt og herligt. Jeg har strikket top-down cardigan og børnesweatre før og princippet er enkelt, det er kun ret masker og det er pind 4,5... så det er ren meditation..

Opdatering: 
Liselotte har for flere år siden givet anvisninger på en baby raglan sweater-nedefra og op- den kan du læse om her..

og en "cirka-cardigan" fra halsen og ned har hun beskrevet her.. 

Jeg har strikket begge to- og der kom fine resultater ud af det :-) se f.eks her- hvor babytrøjen endte i str. 4 år.. på ravelry har jeg skrevet lidt om hvad jeg gjorde..

og her er den i str. megalille...

Kommentarer

 1. Åh hvor fedt. Jeg hentede også opskriften - og det glæder mig at du betegner det som meditation. Så kan det være at jeg også kan kæmpe mig igennem :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hygger mig helt vildt med at det er en anvisning hvor jeg selv bestemmer.... det der med at improvisere undervejs synes jeg jo er sjovt... så gå bare igang....

   Slet
 2. Grå med diverse kontraster er altid godt, og brugbart... hvis ikke jeg lige havde gang i multimange forskellige projekter i forvejen, så var jeg også fristet... men er vist nødt til at gøre lidt færdigt først.
  Glæder mig til at se mere af din trøje undervejs.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja da den bliver lavet af diverse nøgler/rester kender jeg jo endnu ikke udfaldet- så jeg er også spændt på om resultatet står mål med glæden ved at lave det:-)

   Slet
 3. er det en liselotte her i blogland hvor den kan downloudes og kan jeg finde til børn også, har ledt på nettet, da det er et godt strik til tv:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sonja, på bloggen slagt en hellig ko kan du finde opskriften her og hvis du går tilbage til 2007 ca har hun strikket en baby sweater som hun kalder cafe latte sweater, den lavede jeg engang efter hendes anvisninger, jeg tilføjer lige nogle link i indlægget senere :-)

   Slet
 4. Svar
  1. Tak Yt- "dristig" grå- kaldte en arkitekt kollega det når man valgte grå :-) så lidt pift må der til....

   Slet
 5. Super smukke farver du har valgt, den opskrift vil jeg også lige kigge på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja gør det- så vil jeg heppe på hvad du end får lavet :-)

   Slet
 6. Det ser meget lovende ud! Dejligt, når man bare kan gå ind og gribe garnet og gå i gang. Mon ikke den bliver hurtigt færdig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hurtig inspiration er godt for motivationen- og det jeg lige lagde tilside igen- er på en pind 3...

   Slet
 7. Jeg glæder mig til at se resultatet :) Det ser rigtig godt ud :)

  God aften.

  Kh. Jenny

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak Jenny- det er sødt skrevet af dig ! Og hav en god dag !

   Slet
 8. Tak for tippet, den ser super fin ud, men mon ikke jeg godt kan strikke den selvom jeg ikke drikker kaffe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo Inge- det er jeg ret sikker på ikke skulle betyde noget for strikkeevnerne :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Projekttasker til salg: #dreamknitbag på instagram

Så kommer der lidt liv her på bloggen igen- lang pause og nu kommer jeg til at linke til Instagram hvor min konto er @keep_dream_knitting #dreamknitbag   på Instagram er der jeg viser de projekttasker jeg syer og sælger hvis nogen synes om dem. Skriv en pb på Instagram så finder vi ud af farver og størrelser osv. Lille model: Jeg laver en lille handy version jeg kalder for Knit'nwalk størrelsen som lige passer til at hænge over armen og med en strømpe eller hue i. Den er ca 13 bred, 8 dyb og 24-25 cm høj. Intro pris 75 kr :-) Pris 95 kr. Posen er uden lynlås så intet hænger i. Jeg syer taskerne i stof fra mit stoflager som hovedsageligt består af vintage og upcycklede stoffer som er købt i genbrug eller arvet fra familie og venner. Det sjove ved at sy taskerne er at sætte farverne sammen- og få det til at spille med de materialer jeg har på lager. Medium: Udover denne størrelse laver jeg også en lidt større model som nemt rummer A4 opskriften og et par nøgler garn

kold i r...n

dette stemningsbillede kan vist godt bruges til dagens stemning... godt jeg skal til boldtræning i eftermiddag- der plejer vi at grine rigtig meget- og det bliver skønt til en afveksling..... altså fra resten af dagen- ikke resten af mit liv vel ,-)