Gå videre til hovedindholdet

en lynhistorie...

Anne hvis blog "hverken fugl eller fisk" jeg har fulgt i 4 år skrev igår en lynhistorie om sin oldemor- og opfordrede andre til også at fortælle små lynhistorier...

Her er min som ikke handler om et håndskrevet brev men om min morbror Ejvind- eller rettere min farmors bror..
Min farmor blev født i 1898 og Ejvind i 1915 eller 17 tror jeg.. jeg mener han var den yngste: Der var Petra, Metha, Arne, Åge, Tage og Ejvind- jeg må lige spørge min far hvornår de var født. Jeg er næsten sikker på de var fra Lemming uden for Århus- Motorvejen går næsten igennem det sted nu.

Da jeg var barn var Ejvind gift med Anne Margrethe- hun havde sukkersyge, var svagtseende og have dårlig hørelse. De havde ingen børn men mange katte som boede i deres hus- så der var altid en duft af kattetis over dem - og jeg husker at min mor ville have at vi skulle vaske hænder og appelsiner som vi fik, inden vi spiste dem.
Ejvind havde været i Canada i flere år og arbejde på forskellige gårde i hans ungdom - så han var altid vild med at fortælle om det og glad for at snakke engelsk med os. Det var der ingen i min familie der ellers kunne.
Jeg er ret sikker på at noget af min rejselyst kom fra ham- noget af den kommer også fra min mor :-)
Verden og mulighederne for at se den blev udvidet markant i hans selskab.

Engang købte han en ny bil og min mor prøvekørte den- hun kørte alt for frisk til mente han- jeg tror hun syntes det var sjovt at drille ham lidt med det. Han var ihvertfald glad for at tirre hende- og når han kaldte hende hertuginden blev hun meget fornærmet. Ingen skulle vel tro at hun tror hun er noget. Eller noget i den retning.

Da jeg var færdig med min uddannelse og flyttede til København på grund af job ringede han ind imellem for at snakke. På det tidspunkt var hans kone død. Tidligt tror jeg på grund af hendes sukkersyge.

Han undskyldte altid at han spurgte om ting- men han var nysgerrig og spurgte alligevel-

Sidste gang jeg traf ham boede han på plejehjem og morede sig med at lave fis med personalet. Han kunne se det sjove i at nogle af de andre beboere var ringere og mere konfuse end han og var i godt humør.
Min "morbror Ejvind" er den som jeg har kendt bedst af min Farmor og hendes søskende.

Det var min lynhistorie for idag :-)

Kommentarer

 1. SIkke en dejlig lynhistorie! SIkken herlig 'morbror' : )
  Rigtig god torsdag!
  Kh. Liv
  ps. Lemming ligger nord for Silkeborg, altså vil bare lige sige det... ; )

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også en syd for Århus- i nærheden af Ormslev og Åbo- det var nogle af de småbyer alle de der morbrødre boede i :-)

   Slet
  2. Arj så blev jeg snydt! Troede altså kun der var een by med det lidt tossede navn Lemming ;-)

   Slet
  3. ;-) Lemming, Flemming... what ever...

   Slet
 2. Ih hvor hyggeligt med en lynhistorie - flere af dem tak:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 3. Hvor godt at I kan lide lynhistorier- jeg skal nok finde på nogle flere- og ellers spørger jeg da bare min far :-) Laver I også nogle en dag :-)

  SvarSlet
 4. Er helt enig med Christina - gerne flere lynhistorier, det hygger og sætter tanker igang.

  Ha' en fuldstændig fantalastisk torsdag
  Ketty

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Projekttasker til salg: #dreamknitbag på instagram

Så kommer der lidt liv her på bloggen igen- lang pause og nu kommer jeg til at linke til Instagram hvor min konto er @keep_dream_knitting #dreamknitbag   på Instagram er der jeg viser de projekttasker jeg syer og sælger hvis nogen synes om dem. Skriv en pb på Instagram så finder vi ud af farver og størrelser osv. Lille model: Jeg laver en lille handy version jeg kalder for Knit'nwalk størrelsen som lige passer til at hænge over armen og med en strømpe eller hue i. Den er ca 13 bred, 8 dyb og 24-25 cm høj. Intro pris 75 kr :-) Pris 95 kr. Posen er uden lynlås så intet hænger i. Jeg syer taskerne i stof fra mit stoflager som hovedsageligt består af vintage og upcycklede stoffer som er købt i genbrug eller arvet fra familie og venner. Det sjove ved at sy taskerne er at sætte farverne sammen- og få det til at spille med de materialer jeg har på lager. Medium: Udover denne størrelse laver jeg også en lidt større model som nemt rummer A4 opskriften og et par nøgler garn

Dagens ord er et gajol ord....

  Og gajol er vi storforbruger af da ungerne hoster og jeg har ondt i halsen... Men mon ikke vi er halvt igennem det for Pernille var hjemme fra skole igår, men var frisk i morges og Josefine har taget en mega powernap fra kl. 19 til kl 9 i morges... Og jeg arbejde hjemmefra, når det skal være sådan så må vi lige hygge lidt i eftermiddag..