29. november 2015

Jul på vej...

Ja jeg er jo for gammel til at julepynte siger pigerne..De synes her pyntes for lidt... Må jo så i mit stille sind tænke at jeg altid har været for gammel så..
Efter jul synes jeg altid det er irriterende at skulle pille pynt ned og lægge væk i kasser osv... Men her har nu sneget sig lidt ind alligevel selv om jeg ikke har fået fixet adventskrans eller stage. .
Og i går i kold sol fik jeg fjernet tomatplanterne fra drivhus og højbed... På tide?
De sidste grønne tomater blev ikke syltede men frostskadede..  måske vinteren alligevel kom bag på mig? Jeg fik vinterdæk på i tirsdags... Det var bestilt to uger før, så det handlede ikke om sidste weekends snefald... Jeg turde dog ikke proklamere på Facebook at jeg kørte på sommerdæk i mandags... Det kunne jo medføre lynchning... Nå vejen til Viborg var tør og fin... Så pyt.. 
Nå tilbage til julen.   Altså den der først kommer når vi har sovet 26 dage...
Her er Iige den gamle kalender fra min barndom... I filt... Og hjertet hopper en dag af gangen...  Den er da fin... Snemanden har jeg lige fået af min mor som måler på porcelæn... Og træet har Josefine lavet på vores opslagstavle... God 1.søndag i advent til jer og blæsten Gorm derude!

25. november 2015

Black Friday på pdf symønstre...

I sidste uge var jeg testsyer for Christina med Wardrobe by me som er en etsy butik. Hun skriver nedenstående- bl.a. om sit Black Friday udsalg:

Wardrobe By Me :
SÅ er Kimono mønsteret, som jeg fortalte jer om for et par uger siden, blevet testet. Ellen Bisgaard var så sød at melde sig og deltog som eneste dansker i testen. Jeg er ret vild med hendes version. Stoffet er fra Stof2000, en god kraftig isoli. Jeg syntes det er så fint med de lyse stikninger!
Der findes mange andre "Pattern Designers", der ligesom Wardrobe By Me, laver mønstre som sælges som digitale downloads. Det er faktisk et ret stort internationalt c...ommunity omkring syning her på facebook. links til et par grupper i kommentarerne nedenfor.
De digitale mønstre er gennemtestede inden de sendes på markedet. Kimonoen er testet af 15 forskellige damer i alle størrelser. De syr modellen, finder fejl og mangler, kommer med gode forslag, og slutter af med at sende billeder af deres resultat. Fordelene er indlysende; Man kan både se modellen på mange forskellige kropstyper, men også i et hav af forskellige materialer. Modellerne på billederne er opsyet i alt fra Isoli, Mikrofiber ruskind, Chiffon, novelty strik og kraftig polyester med stræk.
Hvordan fungerer det så? Man køber en PDF fil, som downloades og mønstret printes på en ganske almindelig printer. Siderne tapes sammen og man er klar til at sy. Udover at det er en nem og hurtig måde, at komme i gang med et nyt projekt, så er der faktisk flere fordele.
Man kan vælge kun at printe den ene størrelse man skal bruge, og det gør det meget hurtigere, at komme igang med at sy. Man kan også printe all størrelser, eller måske bare to hvis nu man skal blende to størrelser sammen. Sidst men ikke mindst, er mønstrene med sømmerum.
Instruktionerne er gennemillustreret og beskriver processerne både i cm og Inches.
Denne uge er HELE USA på ½ pris. "Black Friday" Fredag inden Thanksgiving er traditionelt en kæmpe udsalgsdag, Derfor har jeg også et kæmpe udsalg i min butik på Etsy, hvor alt er sat ned til ½ pris.
https://www.etsy.com/shop/Wardrobebyme?ref=hdr_shop_menu
Der er enda et gratis mønster, så man helt trygt kan afprøve sit første PDF mønster. Jeg håber I har lyst til at komme forbi og se hvad der sker wink-humørikon
https://www.etsy.com/…/free-pattern-black-friday-write-me-a…
Her er et link til en mappe med alle tester billederne fra Kimono testen:
https://www.facebook.com/media/set/…
Se mere
Christina Albecks billede.
Christina Albecks billede.
Christina Albecks billede.
Christina Albecks billede.Christina Albecks billede.
 
 
 

sommerpiger i tidevandet


20. november 2015

Fredagsvafler

Mens josefine synger der kom en mand fra det røde hav, bager de sidste vafler. Pernille er med klassen i biografen og på mcD. Og nu er der vafler klar til os andre.... Med solbærsyltetøj og kaffe i koppen..  på pindene er der også hjerter....

19. november 2015

sommer i Normandiet

Ligesom i går kigger jeg lidt i fotoarkivet for hvordan livet var i sommers... synes egentlig november indbyder til det.. Her er vi på minikrabbe jagt på stranden i sommers.. ved lavvande er der bare meget at kigge på...

18. november 2015

sommerdage


 
synes dagens opgaver får mine tanker på langfart... efter sommer og fridage.. så måtte lige i arkivet og se tilbage på sommeren 2015...

17. november 2015

Mønsterstrik

Jeg har lyst til flerfarvet strik... Som i fair isle... Men ikke hønsestrik... Så nu bruger perlepladen her som diagram til handsker uden fingre.  Måske mine benpinde fra g-uld skal bruges... Bare fordi de er rare at røre ved.  Og bare antallet af masker går op med 10 og 15 passer mønstret... Hm 60 masker på p ? Måske det bliver lige rigeligt.... Nå det ender jo nok med at gå op... Egentlig er det bare indimellem tidsfordriv for jeg mangler kun det sidste ærme og halsen på velfærdsmodel... Så jeg burde blive ved den... Har jo afbrudt den med både vinkelsjal, Lotte sjal og rib hue.... ren overspringshandling...

16. november 2015

det her arbejder jeg for hver dag..


Jeg har lovet Pernille at vi nok skal sørge for hun får lært at læse!
Det er vores ansvar at gøre alt hvad vi kan for at vi, hendes lærere, skole og kammerater er klædt på så hun får lært at læse.
Måske er det nogen gange nemmere at håbe på at det nok skal gå.
Måske er det nogen gange en træls mundfuld og være irriterende forælder.
Måske stiller jeg store krav.
Men det er bare sådan at ikke ret mange i Danmark kan undvære at læse.
Så der er ikke noget valg.
Vi kan ikke tillade os at give de professionelle rundt om hende valget til ikke at gøre sit bedste- eller få andre til at gøre det de ikke formår.

Det er faktisk ikke svært- men nemt! Og det arbejde skal vi gøre for Pernille-
hun skal nemlig selv arbejde så rigeligt med at lære at læse og lære at tro på at det er muligt.

14. november 2015

Velkommen hjem!

Nu hvor det nærmest er mørkt når vi kommer hjem synes jeg der trænger til lidt opmuntring ved vores indgang.
Ikke fordi vi opholder os der ret meget tid men mere som et lille klap på skulderen eller et goddag kram på vej af sted om morgenen.
Så derfor tager denne lille filtfyr imod ved døren. Sammen med mos, en enebærbusk som måske kan leve videre i haven i det nye år og lidt andet fint fra Skov og plantebutikken... Og så lige en perlekæde af pigernes og et par lysglas med tape. Når hyacinterne blomstrer er vi måske inde i december og det hele kan ende lidt mere julet...

Paris...:-(13. november 2015

Fredagsglimt

Denne fredag er udsigt til sol imellem regnbyger. Til inspiration i blomsterforretningen til flottere pynt ved fordøren hjemme. Og print af mønster til kimono test syning for wardrobebyme... Og drømme om klipning og syning i denne weekend indgår også..  så er der også hygge med pigerne og en overnattende pige.. Og sikkert lidt kaffe med en mor over lidt skolesnak koordinering... 
Og lidt strik og vasketøj og en gåtur i det stadigt smukke efterår... Så kan jeg vist ikke håbe på mere... Forresten et bogbus besøg skal også til...

God freda!

10. november 2015

Pulsvarmere varmer..På sådan en blæsende grå regnfuld november dag er der virkelig behov for både ulden striktrøje og de hjemmehæklede pulsvqrmer... De her er faktisk en del år efterhånden, men så varme at jeg sjældent bruger dem. Men idag synes jeg de luner helt ind i sjælen..

Hav en rar og forhåbentlig lun indendørs tirsdag, med fødderne godt plantet på jorden i blæsten ;-)


8. november 2015

Søndags Sokkesortering

23 strømper med hul i... Og så er der bunken med enlige sokker.. Altså dem der overhovedet ikke matcher noget som kunne parres... Men der er alligevel 20 hele par i Pernilles skuffe og måske 40 par i Josefines skuffe... Så vi behøver vist ikke købe andet en slushice og måske en sort cardigan i Randers storcenter? Sæt i gang Ellen, tag et bad og let nummeren.....

7. november 2015

EfterårstankerPernille bygger ind imellem hule med en veninde. De har overtaget en gammel en ude i beplantningen imellem parcelhuskvarterene. Der hvor rådyrene gemmer sig når folk lufter hund. For nylig var de væk sammen med Josefine og en anden pige en halv søndag. Ind imellem var de hjemm, røde i ansigterne af kvaste bær de havde malet sig med. Sådan en frihed gør mig glad. Ind imellem (når jeg har tid ;-) tænker jeg over hvordan pigerne former sig fordi de næsten altid er under overvågning. Alene hjemme er de ind imellem hvis vi er ude at handle og de er også begyndt at gå hjem selv fra skole, så der får de 1,5 time uden opsyn, og af og til går Pernille selv så hun er helt alene hjemme. De nyder det. De vokser. Og jeg nyder at jeg kan blive ti minutter længere på arbejde.  Det slår mig at dage hvor jeg frit kan arbejde længere, og indtil jeg kan lave en pause i jobbet eller føler det er færdigt giver mig god energi. Hvorimod dagene som slutter brat med at jeg trykker på knappen og suser afsted for at nå lukketid i SFO bare er trælse. Jeg kan jo godt lide det jeg laver, og vil gerne afslutte noget, se et resultat. 
Nå tilbage til pigeverdenen... Jeg har lige læst på en blog om sorgen over ikke at kunne give ens børn minderne fra opvæksten på landet. Det har jeg tænkt så mange gange. Og besøgsdage når køerne skal på græs er bare ikke det samme.  Og det at have en sky ikke legesyg kat er heller ikke det samme .. Nå men til gengæld er her børn i hobetal. Altid en eller anden mulig legekammerat og nogle man kan følges med til Halloween... Og vi skal ikke køre tøserne til alt eller aftale dage i forvejen for at lege med nogen.. Så mon ikke de blot får nogle andre prægninger og spor i deres liv. Ikke dårligere ikke bedre, bare andre end mine...

6. november 2015

fredagens vise ord

 

Fotograferede lige dette forleden dag.. og det mest slående er vel alderen på citatet… der er kun den teknologiske udvikling til forskel…

 

I sidste uge var jeg på personalekonference. Emnet var ledelse, trivsel og arbejdsglæde.

Fredag formiddag var der et livligt foredrag med Gitte Koldtoft om energi. Noget af det jeg tog med derfra handlede om at man kan dele sine aktiviteter op i rød, gul og grøn- altså det der bruger meget energi er rødt og der man samler energi er grønt… Hun ligger grønt ind i kalenderen- og tager i sommerhus efter tre dage på farten…  hmm må vist lige finde energi til at se på min kalender- selv om det ikke er noget jeg får energi af… vi hader kalenderræs hjemme- får måske for meget kalender på jobbet eller noget ? Så det er jo som at sparke sig selv over skinnebenet både at gøre det og ikke få det gjort…  og min og mandens antipati mod kalenderdetaljering handler måske om at vores foretrukne tankestil er blå… ikke grøn- og derefter er jeg gul… ikke grøn- og nej heller ikke rød… farverne stammer fra en analyse der hedder whole brain… og som 48 årig har jeg nu fået en forklaring på hvorfor irritationen bobler i maven  og oser ud af alle porer når noget bliver for detailfixeret… jeg kan godt lide fakta og er meget handlingsorienteret- ja det er faktisk noget af det der giver energi… elsker at slå græs med høreværn på- at gå i min egen verden og komme videre en bane af gangen J

 

Gitte Koldtoft viste også en øvelse hvor man rejser sig, drejer rundt om sig selv, strækker armene op og råber TADAHHH! Det giver også energi… men om morgenen på kontoret inden alle er vågne giver det næseblod, ala blinkende lygter- puste æg sessionen… så jordforbindelse husk det!

 

Et andet råd jeg har afprøvet er at når nogen siger noget så gentager man det- for at vise at de er blevet forstået: Josefine: "Jeg vil ikke op!" Ellen: "Josefine vil ikke op"- og pludselig er hun meget nemmere- jeg øver- og ser om det virker….

 

God weekend til jer alle!  

5. november 2015

intimkoncert... med Steffen!

altså lige om lidt- som i eftermiddag kl. 14 kommer ham her forbi og synger i kantinen...  der er vist også raslebøsser til fordel for knæk cancer... så kig forbi viborg- du kan lige nå det- døren er åben :-)