31. januar 2013

dagen er...Dagen er blevet mere end 1½ time længere- det er da fantastisk- og vi er 2/3 gennem vintermånederne- når jeg henter pigerne om eftermiddagen er der stadig lidt lyst når vi kommer hjem- og Josefine pegede ud på en masse fugle i et stort træ i morges- og selv om alt var gråt i gråt på min tur ud i det sjællandske landskab igår så var der fugle på træk på den grå himmel...

det lysner og solen er på vej...... jeg spiser mine D-vitaminer og glæder mig til at få lys ind i humørfeltet igen :-)I børnehaven synger de nedenstående gamle sang- Josefine kan teksten næsten udenad- og begge piger har mindet mig om at lige om lidt er det Kjørmes Knud- så her er lige lidt almen viden kopieret fra wikipedia- bare så jeg lige er helt opdateret på niveau med mine kloge videnssugende børn :


"Kyndelmisse (eller Mariæ renselsesdag) er en gammel kristen helligdag, der falder hvert år den 2. februar. Dagen blev af danskerne kaldt for Kjørmes Knud. Kyndelmisse er også en fordanskning af de latinske ord for lysmesse: kyndel = candelarum, altså lys og missa altså messe. Det er dagen, hvor det markeres, at halvdelen af vinteren er gået, og i den katolske kirke fejres dagen stadig med en stor lysmesse, hvor de lys som skal bruges i det kommende år velsignes. At det lige sker denne dag skyldes, at der ved kyndelmisse er gået 40 dage, siden Jesus blev født.
Det var derfor tid til, at hans mor, Jomfru Maria, kunne fremstilles i templet (Luk. 2,22-40), så hun kunne gennemgå den traditionelle renselse. Lysfesten er i dag ikke længere en officiel helligdag i Danmark.
Med helligdagsreformen af 1770 blev kyndelmisse sammen med 10 andre helligdage, blandt andet 3. juledag, 3. påskedag, Skt. Hans Dag, Vor Frue Dag, afskaffet. Selv om kyndelmisse i over 200 år derfor ikke har haft en officiel status som helligdag, er der i disse år en tendens til, at flere og flere kirker markerer dagen med særlige lysgudstjenester, evt forbundet med dåb af kommende konfirmander. Ved kyndelmisse afholdtes Kjørmes-gilde, traditionelt et sammenskudsgilde, hvor der spistes en kraftig suppe, pandekager med øl og brændevin eller stuvet hvidkål med flæsk og pølse.
Mange traditioner og varsler er knyttet til kyndelmisse. Frugttræer piskes med ris for at sikre en god høst, rituelle pløjninger skulle også sikre god høst. Flæsk skulle spises for at forhindre hunger, og vejret på denne dag kunne spå om forårets komme. F.eks. hvis det blæser så meget, at 18 kællinger ikke kunne holde den 19. ved jorden så vil foråret snart være på vej og Kjørmes tø er så godt som 100 læs hø. man sagde også, at Skt. Peter smed den varme sten i vandet denne dag, så isen kunne smelte og foråret komme, idet dagen regnes for årets koldeste. En tommelfingerregel for bønder var, at de skulle have halvdelen af foderet til dyrene tilbage, da dyrene først kunne komme på græs i maj måned." 


Ja så blev jeg ihvertfald lidt klogere- og her er så sangen som Josefine øver for tiden- hun elsker alle de svære ord- Pernille følger også med- men hendes leg med ordene er anderledes- :-)
"Sneflokke kommer vrimlende 
henover diger trimlende, 
det knyger ud af himlene, 
det sluger hegn og gård, 
det ryger ind ad sprækkerne 
til pølserne på rækkerne 
og flårene ved hækkerne 
får glimt i pelsens hår. 

Og gammelmor i klokkerne, 
med huen og grålokkerne, 
hun haler op i sokkerne 
og ser forsagt derud, 
for nu er kålen liggende 
og nu står tjørnen stikkende 
og spidder sne på piggene; 
og nu kom kjørmes-knud.

Og poplerne bag mønningen, 
de duver dybt i dønningen, 
og over stakkegrønningen 
omtrimler kærv og neg, 
det klaprer en om ørerne 
fra porten og fra dørene 
bag hvilke de små Sørene 
har rustet sig til leg."

30. januar 2013

Gråt bliver godt

Morgenavisen kæmper med garnnøgler på bordet. Liselottes gratis grundopskrift fra forleden på en top-down raglansweater fik mig lige ind i garnlageret hvor en bunke grå rester talte til mig sammen med lidt flere nøgler grå kid mohair. Den bliver stribet og så kommer der lidt kontrast i hals og ærmekant til sidst... måske koral, måske lime... det bliver blødt, varmt og herligt. Jeg har strikket top-down cardigan og børnesweatre før og princippet er enkelt, det er kun ret masker og det er pind 4,5... så det er ren meditation..

Opdatering: 
Liselotte har for flere år siden givet anvisninger på en baby raglan sweater-nedefra og op- den kan du læse om her..

og en "cirka-cardigan" fra halsen og ned har hun beskrevet her.. 

Jeg har strikket begge to- og der kom fine resultater ud af det :-) se f.eks her- hvor babytrøjen endte i str. 4 år.. på ravelry har jeg skrevet lidt om hvad jeg gjorde..

og her er den i str. megalille...

Stakken vokser


Hyggemors lapper

Igår landede hele 6*5 forskellige lapper her.
Indtil videre er der ingen ens og kun 2 lapper af de ialt 65 stykker stof som jeg selv har i stof lageret. Det er lidt som da jeg samlede på servietter som barn...
Jeg skal nok lige linke til alle jer som er afsendere og jeg er rigtig glad for alle lapper. Glæder mig til at sy det sammen og få det lagt op i dagslys....

Hilsen Ellen

29. januar 2013

Historier

Lige for tiden læser jeg:"Alle vi børn i Bulderby" den er slidt, trykt i 1961, malet med tusch,fundet i genbrug og på svensk. Men selv nu til morgenmaden måtte Josefine lige finde den frem så vi kunne finde ud af hvad aftenens afsnit handler om.
Igår handlede det om Oles løse tand... meget rammende hos os da tænderne rokker en del her :-)

Hvad læser I ?

Hilsen Ellen

Jeg lapper fortsat:-)


Igår kom der 2 sæt superfine lapper. Begge hold havde de fineste dyr på.
Det ene hold var fra Helle Malene med"Glade tanker" og det andet hold var fra  Karen Elisabeth med Arliana's Hverdagens små fornøjelser.

Tak for de fine sager!
Hilsen Ellen

28. januar 2013

Lapper i ruller

Igår fik posten en god stak af disse små ruller med rundt til 8 bloggere mere.. alle er med i byt en lap legen og jeg glæder mig til at der kommer lapper retur i min postkasse.. det nederste foto er lapper fra Gitte med bloggen Dit og Dut.

Hilsen Ellen

26. januar 2013

Kager til mormor

Pigerne sover hos mormor og morfar i nat. Lige nu bager vi kager som skal pyntes efter ankomsten i eftermiddag... de glæder sig og vi glæder os til en aften med koncert og overnatning på hotel..

Hilsen Ellen

25. januar 2013

musikken tog mig på tidsrejse

Imorges i bilen spillede Peter Sommer - og han tog mig lige med tilbage til '80 musikken- og tankerne faldt på Falco... Det var især hans speak sidst i nummeret der rigtig fik mig på tidsrejse...prøv lige at lyt lidt først til Peter Sommer- som bare har de fedeste ordspil: Hvorfor løb vi? Vi ku ha gået hele vejen?- ja hvorfor løbe mod enden, problemerne, slutningen- hvorfor ikke bare blive her lidt?

Her er link til Sommer....og 
så Falco...(svært at vælge hvilken jeg lige skulle linke til) 
og Kim Wilde, Nena, og Kim Carnes osv. osv... 
24. januar 2013

Udsmykning på kontoret

Min billedvæg på arbejde vokser løbende med pigernes fine tegninger. Det er så skønt at få deres kunstværker op at hænge... poul pava go home siger jeg bare...  hvor pynter dine børns tegninger? Hjemme står de på hylder og i rammer og udstillingen skifter løbende...

Hilsen Ellen

23. januar 2013

Flere lapper

Byt en lap: her er det de fineste lapper fra Marlene med bloggen sysler fra hverdagen som jeg lige må vise frem... utroligt så hyggeligt det er at lægge lapper i farveorden når alle er helt forskellige... Er spændt på hvor det ender.

Hilsen Ellen

22. januar 2013

Mangler du en sweater ?

Denne hjemmegjorte sweater i uld ca str 4 (98-110) år leder efter en ny ejermand- jeg har selv strikket den- og den har været lånt ud til denne søde knægt- Josefine får den ikke brugt- og Pernille er blevet for stor til den...

Pris: tjah.. 40 kr + porto ???

Herunder kan du se at der er en åbning i siden af halsen- på ser det eefter min mening ok ud at der ikke er knapper og at halsen ikke er for stram. Den kan vaskes i maskinen ved 30 grader... og er lidt lang i ærmerne..


21. januar 2013

Byt en lap

3. Brev m lapper lå i dagens postkasse. Så er der noget ved turen ud i kulden ... sjovt så spændende det er at pakke op, og se hvilke lapper der dukker op..

Jeg siger tak til Emilie med bloggen Håndlavet karma for de fine lapper. Den lyserøde må jeg vise min mor for et eller andet siger mig noget fra min barndom, måske hun kan huske det...

20. januar 2013

Så blomstrer de..


De her hyacint løg har stået i dvale siden 1. december... jeg satte ikke hætte på dem, men nu på en god uge er der farver og duft i vindueskarmen.. jeg synes det er dejligt at se det spire lidt allerede, måske vi skulle tage nogle birkegrene ind og se om de vil live op til fastelavn..

Hilsen Ellen

19. januar 2013

Same same but different

Eftermiddagskaffe tid..

På biblioteket

Holte bibliotek er totalt bygget om, i pads alle vegne. Kaffe og voksen bøger ved børnesagerne... det er da fedt.. i esbjerg på sædding bibliotek var det skønt at komme med børn. Det tror jeg også den her ombygning kan medføre her hvor vi er i dag:-)

Hilsen Ellen

18. januar 2013

En god stimePosten finder virkelig vej til postkassen i disse dage. Jeg sender Liv et stort smil og takker for pakken. Dvd'en finder straks vej til afspilleren. Josefine og jeg er alene hjemme så det er perfekt fredags underholdning. Manden er lige kørt til et seminar og Pernille er hjemme hos Oscar og skal se Disneysjov der... det bliver lidt sent synes jeg, men hun var så spændt og glad.
 Hav en fortsat dejlig fredag allesammen.

Hilsen Ellen

Lapper fra SaraSå fik jeg lige et foto af Sara bidrag til mit kommende tæppe i Bloglegen "Byt en lap, lap et tæppe". Jeg fik skåret lapper til 6 personer i aftes. Nu mangler jeg blot 3 deltagere mere og at få adresse og få sendt til de 3 seneste.

Mine byttemakkere kan ses her.  Så går du og har lyst at deltage kan du bare melde dig .-)

OPDATERING:
Har fået listen fyldt med 12 byttemakkere- dvs 60 lapper- dvs et tæppe på 90*150 cm eller på 105* 135 cm (hvis jeg lige tilføjer 3 lapper selv) så mon ikke det skal være et morgenhyggetæppe til Josefine- hun mangler et med fleece på bagsiden der er hendes og ikke bliver neglet af storesøster .-)

17. januar 2013

Lige så spændt som juleaften

Er lige kommet ind af døren og flår pakken her op... Wauw hvor en lækker pakke fra krea uglen Laila. Tusind tak siger jeg for byttet:-)

Hilsen Ellen

Jeg gav en omgangI aftes fortsatte jeg med at sy vest, og fik syet kantebåndet i det ene ærmegab til i hånden.
Det bliver så fint, og så usynligt og yderstoffet er helt glat uden søm, og der er ikke noget der hopper, er skævt eller lignende.
Nu mangler 2. ærmegab, halsudskæring og forkanter.

På de 3 timers syskole igår nåede jeg at klippe yderstoffet, pladevat og foer, at lime det sammen, at quilte, at klippe indvendige vandrette bånd til belægning af søm, at sy ryg og sider sammen og sy belægning på... og en del hyggesnak nåede jeg også.

Hvis du har tid (og er i nærheden onsdage ) så kig ind til Marapytta i februar .....

16. januar 2013

Byt en lap- Status

Saras blogleg som startede i 2012 har nu bredt sig vidt omkring - det er sjovt kædebrevsagtigt at følge legens udbredelse: 
Allerede før jul havde jeg 6 byttemakkere på plads- og lapperne er sendt i denne uge- jeg har modtaget 2 pakker med lapper selv- og har meldt mig som byttemakker et sted mere... og tænker at jeg gerne vil bytte med endnu flere,  for at lave et større tæppe. 
Se f.eks det flotte tæppe hos Sysler fra hverdagen med 110 lapper ialt...


Her er lige en liste over mine byttemakkere og så håber jeg på at flere melder sig :-) 


1:  Emilie: Håndlavet Karma- modtaget lapper fra Emilie her.
2:  Helle Malene: Glade tanker- modtaget her
3:  Ketty: Kettys Blog- modtaget lapper her
4:  Tanja. For enden af en blind vej- modtaget lapper fra Tanja her.
5:  Marlene: Sysler fra hverdagen -modtaget lapper her
6:  Sara: Bournonville - se foto af Saras lapper her
7:  Gitte: Ditogdut- modtaget lapper her
8:  Karen Elizabeth: Arliana's - Hverdagens små fornøjelser- modtaget her
9:  Kristina:  Bergström's blog- modtaget lapper her
10:Vera: Made by Vera - modtaget her
11: Trine:  Handmade by Levinsen- modtaget lapper her
12: Susan: Annas mor blogger- modtaget her
13: Laila: Hyggemor -modtaget lapper her
14: Pia Thomsen (uden blog)- modtaget her
15: Christina: Carla og Krudtuglen- modtaget lapper her
16: Britta: Britta Storm
17: Linda: Boldreels kreative hjørne modtaget her
18: Jeanet Bodilsens verden- modtaget her
19: Jeanette Jeans finurligheder- modtaget lapper her
20: Dina : Krea mutti- modtaget her
21. Line: Kahr kreation- modtaget her
22. Henriette: Dottie.dk
23: Line: Frk. himmelblås hemmelighederSaras regler kan I læse her: 

Saras opdatering til tæppe størrelse.
efter lidt mail frem og tilbage med nogle deltagere er der lavet lidt om i reglerne mht str. på tæppet. da det jo ikke er alle der lige har baby ;) 
Du bestemmer selv hvor mange lapper du ønsker dit tæppe skal laves med, om du vil bruge 30,60 eller flere, så længe du selv har styr på hvem du bytter med og hvor mange byttere du har brugt til hver tæppe.

så det vil sige at det ser sådan her ud
 eks. 30 lapper giver et fint barnevogn tæppe, og er let for begyndere.
hvor imod 120 lapper giver et stor slumre tæppe, hvis du har mod på det :)

30 lapper:  hvor du bytter med 6 andre
60 lapper: du bytter med 12 andre
90 Lapper: du bytter med 18 andre
120 lapper: du bytter med 24 andre 

Februars blogudfordringSkal du være med- det skal jeg .-) 28 indlæg fra A til Å- det må da kunne lade sig gøre.....

Klik her.... og læs Livs opfordring til at gøre den sidste vintermåned sjovere :-)

3 på stribe

I aftes fik jeg syet min 3. Marapytta Toilettaske. manden har bestilt en høj en og den er klippet i mandefarver. Idag er der syskole og jeg skal igang med en vingevest til mig selv...

Opdatering: 

Det bliver ikke en vingevest- men blot en vest- da vinger måske ikke er nødvendigt for at gøre mig mere bredskuldret end jeg er :-)

Jeg kan iøvrigt anbefale at melde jeg på syskolehos Line- for hun er sød, dygtig og det er ren meditation at sidde i hendes fine lokaler 3 timer og lave sager der pynter... Og der er ledige pladser på hendes kursus allerede i februar måned.... Se hvad de andre kursister syr her.

15. januar 2013

Posten bragte

Denne flotte blomst, som jeg tror skal pryde en striktrøje. Jeg skal pige have den monteret på en nål, da den nok ikke kan tåle vaskemaskine. Det er min "gamle" blog ven Dorthe som har opdaget min blog her og som laver disse fine ting... kommer lige.til at tænke på at det ville se godt ud på hårbøjler..... det er en gave fra Dorthe og jeg takker, den er rigtig fin og sød..

Dorthe laver iøvrigt rigtig mange fine scrapting- kort og lignende- så der er meget at kigge på og blive inspireret af på hendes blog..

Hilsen Ellen

14. januar 2013

Aften

Lige om lidt indtager jeg pladsen her foran ilden med varmt i koppen og hækletøj.Pigerne ser Barda og vil gerne have selskab til det, og vi var alle tre gennemkolde da vi kom hjem. Pernille var på strandtur i isnende blæst med naturvejlederen. Det er svært at give hende tøj nok med til sådan en tur, men så er det godt at komme hjem og lave bål og finde ro efter dagens susen rundt ude i verden. Hav en dejlig aften!

Hilsen Ellen

Morgen

Ikke mig favorit at holde i kø..

Hilsen Ellen

12. januar 2013

Heldige mig

Lige før jul vandt jeg et par give aways med bøger og stof og i julegave fik jeg også strikkebøger, så der er gang i læsningen mens jeg ser på hvad jeg skal strikke snart.... kender Jep mig selv ret bliver det til nogle strikkeprøver og igangsatte projekter inden noget nyt bliver færdigt. Har det bedst med at have flere ting at vælge imellem. Pt er et stort hækler tæppe vist ved at lakke mod enden... størrelsen afgøres af hvor langt et af garnere rækker... og resten er til at overse nu.... og så kan jeg seriøst planlægge noget nyt... jeg laver ikke lister over mine kreaprojekter, for lister hører i min verden især til på arbejde og til arrangementer som jul og fødselsdag, altså er der bare for meget deadline og pligt knyttet til to do listerne... så mine kreasager lever og dør i kasser og tasker i op til flere år... men jeg hygger med det jeg får lavet...

Hilsen Ellen

10. januar 2013

Aftenkaffe i genbrugsguld

Igår var omkring genbrugsen med en sæk plasticbøtter som bare måtte ud af køkkenskabet. Til gengæld fik jeg dette fine engelske krus og lidt tekstil med retur. Et godt bytte synes jeg. Så nu er der varm mælk m decaf og vanille og hæklerier på tapetet.

Hilsen Ellen
Denne mail er blevet scannet af http://www.comendo.com og indeholder ikke virus!

9. januar 2013

Byt en lap er igang..


Igår fik jeg 5 lapper fra Tanja, og nu er jeg igang med at skære lapper til mine byttemakkere fra Saras blogleg.

Så må jeg se hvornår de bliver postet:-)

Hilsen Ellen

Turen går til...

Dagens aktiviteter bringer mig til Vesterbro. Jeg.havde nogle feriefridage som jeg for jul måtte skubbe til i år. I dag er en af dem. Det er lidt som at pjække for der er altid rigeligt at gå igang med på arbejde. Som projektleder kommer der ikke nogen og afløser og kører sagen (sagerne...) videre når man ikke er der, så jeg bestemmer helt selv... host, host... til gengæld havde jeg dårlig samvittighed hele julen over manglende fremdrift... sidste uge gav mig lidt overblik så idag skal jeg sy. Og lige om hjørnet ligger min gamle andelslejlighed, jeg har luret da jeg slog et slag forbi. Og må endnu en gang sande at jeg elsker byens liv om morgenen... helst set fra en cykel.... selv om det er bilen der transporterer symaskinen og hvad der nu ellers bliver behov for! Håber det giver energi på kontoen:-)

Hilsen Ellen
Denne mail er blevet scannet af http://www.comendo.com og indeholder ikke virus!

8. januar 2013

vil du se mit pæne hjem...Det er jo det Anne Dorte Michelsen synger... 
så synes lige at jeg vil vise et par af fotoene fra vores hus som jo står til salg... Jeg er så glad for at man ikke kan se alle støvfnug  og rod i krogene på de der fotos.. I søndags var der åbent hus for anden gang- der kom 7 hold og kiggede- dejligt- er spændt på om nogle er så interesserede at de giver et bud :-) Kunne være så godt hvis vi kunne nå at flytte til d. 1. maj hvor Pernille stopper i børnehaven og skal starte i før nul'te eller hvad det nu hedder indtil sommerferien :-)

Mit lille strikkehjørne... som for sjældent bliver siddet i  :-) til gengæld bruger ungerne gulvpladsen flittigt til alt muligt :-)


Og så kan man jo gnægge over at fotografen har "tændt" op i pejsen- det var der ikke den dag han var her!!!

Det er iøvrigt dejligt at komme hjem søndag efter en tur i svømmehallen til et totalt ryddeligt og rent hjem... men det kræver lige 3 timers indsats inden afgang ;-)