30. juni 2011

torsdags ta-da..

Min rundstrikkepinde mappe er færdig- den blev brugbar, meen det er dog en prototype. Tvivler på at jeg får lavet en helt prof model :-) for den virker efter hensigten.
 De indvendige flapper skulle have været lidt bredere, og måske skulle jeg have lagt noget stift vlieseline i siderne- og så er jeg fortsat ikke venner med at sætte trykknapper i... især fordi jeg skal sætte nogen af dem i flere gange. men løsningen med elastikkerne som holder flapperne ind over lommerne fungerer fint med en snørestrammer på.
Stoffet jeg har brugt er henholdsvis fra Ikea og det indvendige bouldsstof er købt i 2003 i Sierra Leone på et afrikansk marked. Dejligt at det ikke længere bare ligger på hylden.Indtil videre har jeg blot skrevet pindestørrelse og længde med tusch på lommerne. Måske finder jeg på noget pænere en dag- men nu er min holder klar til at tage i brug.


her ser man fejlen ved knapperne.. :-(


28. juni 2011

turkis inspiration


Jeg har bestilt ombetrækning af min fars gamle kontorstol med dette turkise stof- og går og tænker på hvordan resten af mit arbejdsrum skal indrettes- der skal købes maling til mdf bordpladen og kommoden, der skal sættes betrukne plader op på væggen som ramme for kasser, knager, spejle, hylder mv - så slipper jeg for at bore i betonvæggen mere end for opsætningen af pladen...


 
   
27. juni 2011

spejder

Lørdag eftermiddag var vi alle 4 til spejder for første gang. Det var rigtig hyggeligt og der var en del børn fra børnehaven, så vi følte os ikke fremmede selv om det var første gang.

Vi var ved bækken, fandt pinde til snobrød, så på teltene hvor de andre skulle sove til næste dag (det sprang vi over første gang :-)), lavede burgere på grillen og legede på brændeskuret, bag ved hytten osv. En rigtig hyggelig eftermiddag og aften som endte med et par stegte marshmallows på gløderne.
Det skal vi også lave hjemme på bålpladsen i haven en dag.

Næste arrangement bliver nok den sidste lørdag i august- så der er vi klar igen- rigtig hyggeligt at lære nogle andre forældre at kende- vel at mærke nogen som ikke går så meget op i det rigtige dansekostume mv... men der var mere fokus på om dolken var iorden- hvilket jeg jo synes er lidt federe at interessere sig for end alt det lyserøde...

25. juni 2011

næste torsdags to do opgave

Westmoses opfordring til at få gennemført nogle af tingene på ens huskeliste er med til at sparke lidt til min energi ifht at komme videre med kreaprojekterne. Næste projekt er at få syet et bedre etui til mine rundstrikkepinde af det blå stof her. Jeg vil have nogle plasticlommer syet fast i et stofomslag som en slags tilbudsmappe. O g der skal være en lomme til hver str. og hver længde. Jeg ved endnu ikke om jeg blot skal skrive str. mv med tusch på plastlommen- vi får se...  
Jeg har et udemærket etui til mine strømpepinde, som er købt her på en webstrikfestival i 2009. 

 og efterfølgende syede jeg dette etui til mine rundpinde- men de kan ikke være der og roder, da man er nødt til at hive alle op for at se længderne og jeg har heller ikke lavet nogen form for markering af str. Så mon ikke det etui skal bruges til noget andet fremover.
Og så er jeg ikke særlig god til at få lagt de løse pinde på plads- da jeg ikke nemt kan se hvilken lomme de skal i... Det må kunne gøres bedre ;-)

 


I får lige et foto af min første pindeholder som jeg engang har fået af min mor- den bliver stadig brugt til de lange jumperpinde- som jeg næsten aldrig strikker med, da jeg helst bruger rundpinde.. og da blonden er fra arvekassen fra min fars moster som var håndarbejdslærerinde- og hvis efterladenskaber altid har ligget til inspiration i skufferne i mit barndomshjem, og da stoffet er en rest fra en nederdel min mor syede til min søster og jeg i start '80'erne - ja så beholder jeg røret, selv om det kunne være mere praktisk med en anden løsning...

24. juni 2011

candy eye friday


På vej til arbejde har jeg i et stykke tid smilet af disse betrukne gadeskilte- de liver da gevaldigt op- og indtil videre er de ikke blevet fjernet af ordensmagten- skønt med lidt pynt og et smil på vejen... Hvem mon ophavsmanden er?


23. juni 2011

første flueben på to do listen kan sættes

Så blev Pernilles nederdel syet færdig :-) Hun har fundet bluse og leggings frem til i morgen som hun synes passer godt til- og den er fin at danse i foran spejlet ...


22. juni 2011

tøsesolhatte

 

 


Her er begge "fotomodel" piger med hæklede solhatte, Pernilles er egentlig fra 2008 og blev dengang for stor- så der var en elastik i, som blot kunne løsnes og nu passer den str. 4 år- blomsten er en jeg lavede tilbage i 2006 hvor hende her og jeg hyggede på terrassen i Esbjerg. Solhatteopskriften er fra samme gl. 70'er hæklebog- og Jeannett- jeg skal nok hjælpe dig med opskriften så du kan lave en til din æblepige :-).
Josefines hat er faktisk også en halvgammel sag fra 2009- hvor der kun var hæklet en rød forårshue i bomuld- men som nu har fået bøllehat kant på - og en freestyle blomst :-)
- og pkt'et på min to do liste om at sy blomst fast- er fordi min påsyning i første forsøg kun holdte i et par timer....


21. juni 2011

what to do- a lot to do...

der ligger så mange ting på mit bord derhjemme- så mange ideer til gode sager at strikke, hækle og sy, male, bygge, tapetsere osv...
her er en lille bid af listen af de ting der er halvfærdige/ lidt begyndt:
 • sy mappe m. plastlommer til mine rundpinde
 • hækle top færdig til solkjole Pernille
 • sy /hækle solkjole færdig til Josefine
 • sy etagenederdel færdig til Pernille
 • sy blomst på igen på Pernilles solhat
 • strikke en strømpe magen til den første til Josefine
 • sy strikketaske af gl. broderi- materialer er indkøbt
 • strikke på sjal
 • strikke på lyslilla hørbluse
 • strikke på koral sommerbluse
 • strikke på blå hørbluse
 • hækle på tæppe
 • hænge lamper op som er købt i vinters..
 • sætte plade op på væg i mit arbejdsrum til ophæng af knager, kasser mv
 • male skrivebord
osv, osv...... og så er der lige de andre projekter jeg også har tænkt på og dem der har med huset at gøre og med haven at gøre og så er der også lige de udestående opgaver der ligger på mit bord her på arbejdet.... og melde børnene til gymnastik, spejder, svømning osv.. :-)

17. juni 2011

candy eye friday

tilbage i 2006 da jeg staretede min første blog var der et begreb fra det amerikanske synetværk jeg var med i, som hed candy eye friday- det tænkte jeg på at genindføre her- så dagens smukke syn fra morgenen er her: en fin lille buket jeg plukkede i vores have i går aftes- bare lige lidt  er der- men farverne er fine sammen med de hvide vaser og lysestager... hav en god fredag

15. juni 2011

pakkeposten kom

ja det er faktisk et par dage siden- men I skal da lige se hvad der nu sidder på min trøje og pynter og samler :-)
Fotoet har jeg lånt fra KNAPNOK hvor den fine dejlige nål er købt-
jeg synes det er rigtig rart at tænke på at en eller anden har strikket så meget med denne pind at farven er slidt af..

13. juni 2011

sommerferien går til ?

Vi har løseligt talt om at leje en feriehytte på en campingplads- for at pigerne skulle kunne få glæde af legeplads, svømmebad osv, vi skal helst have hunden med, vi vil gerne finde noget i køreafstand af både mine og svigerforældrene- så vi kan se dem også, der må godt være wc i hytten, når det nu skal være en hytte.. men som sædvanligt er vi for sent ude... nå nu kommer Josefine og vil morgentrøstes- så blev det heller ikke nu at jeg fik søgt efter ledige hytter- dem jeg har skrevet til er optagne- selvfølgelig- der er jo kun 1 mdr til ferien.... men her en af dagene finder vi jo nok en læsning ikk'...

9. juni 2011

andres liv..

 
 Iøjeblikket læser jeg denne bog- ja læser og læser- det er næremere sluger- og jeg tror pigerne synes jeg er umulig at komme i kontakt med men det er længe siden en bog har fanget mig i så høj grad.. og jeg sidder gang på gang og tænker: hvad lavede jeg selv da disse ting skete- hvordan var livet i lille DK i 1978?, i 1987?, i 1992? og i 2001? Mit liv var ihvertfald meget anderledes end de kvinder som bogen handler om! Hold fast hvor er jeg glad for at være født i Danmark.

8. juni 2011

endnu en give away

Kunne man være så heldig at vinde en ny hæklenål i en dejlig farve ?

nye sko

er altid godt for humøret...
I går fandt jeg disse Teva sandaler hos den lokale intersport- det var egentlig Pernille der trængte mest til sko- hun får vabler af de gamle og de turkise tennissko er med snørebånd! Det har vi ikke lige trænet endnu... gør man ikke den slags i børnehaven?...
er det ansvarsforflygtigelse som forældre? :-)

nå men jeg endte selv med disse som jeg havde kigget på på nettet.. de er en kærkommen afløser til de 9 år gl. Teva'er som har stået model til rigtig meget efterhånden- og ikke længere egner sig til at have på på arbejde- og det er nu engang der jeg mest har behov for nye sko... dejlige- sidder god tog med svangstøtte og stadig pæne.. dejligt!

7. juni 2011

Give away hos Kirkesjov

Ja jeg vil gerne vinde det her fine sengetøj fra filabel set hos Kirkesjov

mangfoldighed

På min vej til arbejde kører jeg hver dag igennem Nørrebro, her er der altid noget forskelligt at se på- tidligere lå vores afdeling på Østerbro og jeg gik fra Østerport station- der var variationerne og mangfoldigheden ikke så stor som på Nørre Bronx :-)
Men jeg føler mig ofte hensat til varmere storbyer og går lidt i feriestemning når jeg ser på alle de børn, mænd og kvinder i varieret klædedragt ved siden af travle cyklister og brød/kage spisende kunder på cafestole i bagerforretningerne og diverse fremmedartet pastry og konfekt.

6. juni 2011

med snuden ned i plovfuren og
med hårde tramp i pedalerne- opgaverne i dag står ikke på ynglingslisten- jeg ville gerne være foruden- at skulle ud og banke nogle samarbejdspartnere er ikke så "hyggeligt" men det er vel det jeg af og til får løn for, ikk!
Nu står der en 2½ times køretur for døren inden et møde og så retur igen...

Vi har i øvrigt prøvet noget nyt derhjemme: Op kl. 5.30. Dennis møder kl. 7.00 og jeg afleverer ungerne- det gik ok- bortset fra at Josefine har fået øjenbetændelse så der måtte lige en reserve salve frem af lageret! Og så må vi til læge i morgen- jeg trænger også selv til et lille tjek...

Mon jeg når at lave lidt på sy og hækleprojekterne der ligger på mit bord(i vindueskarmen) derhjemme i aften?

4. juni 2011

en helt ny start

synger Allan Olsen vist- hørte lige Daltons seneste plade 4 timer igår- den sidder fast i cd afspilleren i bilen og jeg skulle til Kolding og hjem- og radioen kan kun med nød og næppe finde P4 KBH når jeg er indenfor passende radius af det... så jeg fik hørt de 3 ældre herrer og deres tekster- så dejligt kun at være sig selv i bilen- 4 timer i mit eget selskab- med tid til tanker- og tid til tanker om hvad mine nye blog version 2 skal hedde: her en af dagene- ja fordi det er et slagord hjemme hos os, sammen med: "Det ser vi på",  "hvis det strammer til", "det bølger frem og tilbage" og " jeg går lige ud til grisene"- alle citater fra sammenhænge som Dennis og jeg har delt med hinanden siden 2005.  Hvorfor en ny blog- jo fordi der er sket så meget med blogspot siden starten og min start i 2006 og fordi jeg ikke orker at sætte den gamle pænt op med nyt image- har forsøgt med farverne gang på gang men nu er det tid for rent bord, og jeg har vist også fundet ud af lidt mere om hvad jeg vil med min blog. Desuden var det engelseke navn til den gamle lavet da jeg startede som del af et amerikansk netværk.
Jeg får utroligt ofte blot tænkt på at jeg vil skrive om dette eller hint- men får ikke lavet et indlæg på grund af manglende tid eller at øjeblikkets inspiration er forpasset. Måske et rent bord kunne lave om på det. Jeg vil bloggeriet fordi det er stedet hvor jeg kan skrive mine tanker om hvad som helst- jeg vil også gerne vise mit liv, mine børn, mine kreative projekter og det må også gerne se pænt ud- men da jeg er en skurk mht at få taget fotos, lagt dem på pc'en og brugt dem på bloggen ja så er det ordene her kommer mest af. Og mest ord til mig selv som en dagbog over mit liv- så her kommer ingen give aways for at forøge seerskaren og jeg har ikke behov for fans- tværtimod: Den der lever skjult lever godt :-) men hvorfor så udgive på nettet- tjah måske er der nogle enkelte af mine venner og bekendte der vil trække på smilebåndet over mine indlæg og sige- ja men det er selvfølgelig Ellen- så nu er jeg på vej...