strømpestrikJeg har efterhånden nogen (som i en del) nøgler strømpegarn liggende i skabet ( eller de skabe hvor lågerne efterhånden ikke kan lukkes...ikke fordi der er for meget garn- det er bare ikke stablet ordentligt!) og ind imellem så køber jeg et nyt nøgle fordi de er så flotte.. og måske jeg kunne bruge dem til et tørklæde, for jeg bruger jo ikke mange strikkede sokker.. vel!
Men alligevel så har jeg i løbet af den sidste uge hevet et par ragsokker ud af skuffen et par gange fordi jeg frøs om tæerne.. og hvis de hjemmestrikkede sokker jeg havde, nu var superflotte  og lækre og passede i størrelsen og ikke var stive efter vask og filtede, så kunne det da være hyggeligt- og pindene har jeg jo... ( tak Inge M fordi du solgte mig et helt sæt Zing knitpro sidste år til strikkefestivalen i Ishøj ;-) de er så lækre at strikke ærmer med! og sikkert også strømper).Så jeg tog lige og kiggede tilbage til mit blogindlæg fra 2007 hvor Christa havde lært mig  at strikke toe up socks..  hvor man starter med 8 masker- og en masse gnideri for at få det over på fire pinde- jeg har gjort det et par gange siden- men det er ikke en fornøjelse..
men nu faldt jeg over at man kan strikke tåen med short rows- og short row hælen eller boomeranghælen er den jeg ind til videre har lavet og det fungerer fint for mig...   så denne gang vil jeg prøve at slå op på en hæklet snor- som provional cast on med halvdelen af de 56 masker- altså 28 masker og lave tåen derudfra.. bare for at slippe for at gnidre med 4 pinde og 2 *8 masker der strammer for vildt... måske det er så nemt at jeg fremover kan strikke strømper helt uden brug af opskrift, noter og lignende...Her er i øvrigt et link til Skema til maskeantal til strømpestrik... på pind 3 plejer jeg at bruge 56 masker til mig selv.. og jeg kan se at hvis jeg går ned på p 2,5 skal man op på 60 masker.

Og hvis man ønsker at lave strømpeblokkere så de kan se fine ud og tørre smukt har jeg også fundet skabeloner dertil...
Jeg har set nogle lavet af en stiv plastic dækkeserviet ud fra disse templates... og så er der selvfølgelig de smukke man kan købe færdig i træ eller selv snedkerere "en af dagene"

... og den historiske del  om sock stretchers kan læses her.. faktisk rigtig interessant hjemmeside om gamle ting fra husholdningen- stoppeægget eller hvad det nu kaldes er også beskrevet rigtigt fint..

Nå og nu mangler jeg vist kun at fotografere mine sokkegarner før end jeg kan gå i gang med at strikke...eller nej jeg behøver ikke rydde op i skabet først vel?  Og garnfoto kommer vist senere...
 

Kommentarer