Brexit eftertanker


Den sidste fredag i måneden og mine forældre er inviteret til aftensmad. I går var det på terrassen. Min mor tog selv noget af maden med, selv om det ikke var meningen. Måske hun ikke kan lade være i en alder af snart 79? Nej hun er nok nærmere sød og rar og vil bidrage med sin del af opgaven. De er inviteret fordi det jo ikke er til at vide hvor længe vi har dem, eller hinanden for den sags skyld. Og det er en fin afslappet slutning på ugen og måneden at få lidt mad. Ellers har jeg ofte været tilbøjelig til at det var i anledning af fødselsdag eller når vi havde behov for børnepasning at de fik buddet. Jeg har tidligere nævnt at jeg sætter stor pris på at være relativt tæt på mine forældre efter 25 år hvor jeg boede mellem 1-3,5 times kørsel væk... Så er 20 km jo ingenting. 

Vi fik også vendt Englands afstemning om at træde ud af EU. Generelt er jeg for meget samarbejde landene imellem. Og selv om jeg var inde og se parlament og kommissionen i Bruxelles i efteråret 2015 og det gav et billede af sammenhængen dernede og funktionerne, så synes jeg at den kæmpe bureaukrati maskine alle EU lande er en del af er voldsomt stor. 
Min far er jo tidligere landmand og 1972 var han 34 år og i gang med at udvide sin svineproduktion, købe mere jord og stemte sikkert for EF. Jeg mindes senere at alle reglerne om brakmarker, tilskud for ikke at producere så meget som muligt fik knubbede ord med på vejen. Alt det papirarbejde og overordnet styring passede dårligt ind i hans selvstændige arbejdsliv. Nu som pensionist sidder han og er nervøs for konsekvenserne af hvordan man kan skrue så stor en maskine tilbage. 
Lige nu er det vist kun journalisterne der har glæde af brexit. 
Vi får se hvordan det går....  

Kommentarer