Gå videre til hovedindholdet

bøger i stimer

Nu var jeg jo lige så godt i gang med at skrive om bøger - så hvorfor ikke fortsætte...

Inden jeg hørte om jordemoderen i start 930'ernes USA så hørte jeg 4. del af det jeg troede var en triologi... gloede lidt da jeg så et afsnit 9 på biblioteket og kastede mig straks over Philip Kerrs 4. bog om Tyskland/ Berlin noir: "Det ene fra det andet".
Den foregår i Tyskland i 1949- og er som de 3 foregående drama/ spænding/krimier gode hvis man kan lide at høre om historien på en anden facon end i historiebøgerne. Hvordan gik det lige til at Tyskland kom fra at være bombet sønder og sammen til at opleve et wirtschaftswunder- arbejdede de sig vej ud af de tragiske omstændigheder- arbejdede de så hårdt at glemslen var det eneste der blev tilbage...


nå her er lidt om bogen:

"I 1949 i efterkrigstidens hårdt ramte Tyskland er forholdene kaotiske, og landet er som et betændt sår fuld af lyssky aftaler, voldsom grådighed og flygtende krigsforbrydere på jagt efter nye identiteter. Kort sagt en tilstand, hvor der er rigeligt at lave for den hårdkogte privatdetektiv Bernhard Gunther.

Gunther væmmes over mange af sine opgaver, men der skal jo brød på bordet. Han kontaktes af en kvinde, hvis mand er forsvundet. Han var leder af den absolut mest nederdrægtige af alle koncentrationslejre i Polen. Kvinden vil ikke have sin mand fundet, hun vil have sikkerhed for, at han er død ...

Men man skal træde varsomt i post-krig München, for i det besejrede og delte Tyskland er det svært at skelne ven fra fjende, godt fra ondt, det ene fra det andet."

Kommentarer

 1. Uha den lyder spændende. Virkelig spændende. Lige noget for mig. Tror jeg. Elsker når der kommer historisk ind over også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Evt. skal du starte med etteren i det der oprindeligt var en trilogi :-) der er det Tyskland i 30'erne :-)

   Slet
 2. Jeg gemmer lige titlen men tror jeg er inde i en lidt følsom periode hvor det ikke skal være sådan noget her jeg læser, men måske på et senere tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det kender jeg bare SÅ godt Eva.

   Slet
  2. God fornøjelse på et senere tidspunkt Eva!

   Slet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Sommertoppe...

Fredag gik jeg igang med de lette sommertoppe fra purlbee. Pernille havde to klassekammerater på besøg så der er faktisk løbet 4 stk igennem symaskinen.... 2 af hver :-) det er da fedt at hendes legekammerater synes det er sjovt at vælge stof i mine reoler og at jeg så på kort tid lige får syet noget til dem også... Pernille og Josefine har ikke brugt andet her i weekenden og Josefine ville gerne sove med sin blomstrende top.....   Det har ellers været en dejlig weekend med besøg af ketty og Karen i haven i r og idag gik turen til frokost til hvidsten kro. Det var en gave til min far at vi skulle spise æggekage derude alle 10. Bagefter var der eftermiddagskaffe  naturlegepladsen ved fyrkat og så var den weekend brugt op.....

Her kigger pigerne efter naboens datter som har lært at cykle uden støttehjul. De derhåndtegn kan godt være lidt svære.... 
kold i r...n

dette stemningsbillede kan vist godt bruges til dagens stemning... godt jeg skal til boldtræning i eftermiddag- der plejer vi at grine rigtig meget- og det bliver skønt til en afveksling..... altså fra resten af dagen- ikke resten af mit liv vel ,-)