bøger i stimer

Nu var jeg jo lige så godt i gang med at skrive om bøger - så hvorfor ikke fortsætte...

Inden jeg hørte om jordemoderen i start 930'ernes USA så hørte jeg 4. del af det jeg troede var en triologi... gloede lidt da jeg så et afsnit 9 på biblioteket og kastede mig straks over Philip Kerrs 4. bog om Tyskland/ Berlin noir: "Det ene fra det andet".
Den foregår i Tyskland i 1949- og er som de 3 foregående drama/ spænding/krimier gode hvis man kan lide at høre om historien på en anden facon end i historiebøgerne. Hvordan gik det lige til at Tyskland kom fra at være bombet sønder og sammen til at opleve et wirtschaftswunder- arbejdede de sig vej ud af de tragiske omstændigheder- arbejdede de så hårdt at glemslen var det eneste der blev tilbage...


nå her er lidt om bogen:

"I 1949 i efterkrigstidens hårdt ramte Tyskland er forholdene kaotiske, og landet er som et betændt sår fuld af lyssky aftaler, voldsom grådighed og flygtende krigsforbrydere på jagt efter nye identiteter. Kort sagt en tilstand, hvor der er rigeligt at lave for den hårdkogte privatdetektiv Bernhard Gunther.

Gunther væmmes over mange af sine opgaver, men der skal jo brød på bordet. Han kontaktes af en kvinde, hvis mand er forsvundet. Han var leder af den absolut mest nederdrægtige af alle koncentrationslejre i Polen. Kvinden vil ikke have sin mand fundet, hun vil have sikkerhed for, at han er død ...

Men man skal træde varsomt i post-krig München, for i det besejrede og delte Tyskland er det svært at skelne ven fra fjende, godt fra ondt, det ene fra det andet."

Kommentarer

 1. Uha den lyder spændende. Virkelig spændende. Lige noget for mig. Tror jeg. Elsker når der kommer historisk ind over også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Evt. skal du starte med etteren i det der oprindeligt var en trilogi :-) der er det Tyskland i 30'erne :-)

   Slet
 2. Jeg gemmer lige titlen men tror jeg er inde i en lidt følsom periode hvor det ikke skal være sådan noget her jeg læser, men måske på et senere tidspunkt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det kender jeg bare SÅ godt Eva.

   Slet
  2. God fornøjelse på et senere tidspunkt Eva!

   Slet

Send en kommentar