4. Maj..

Jeg sender en tanke til nogle af de mennesker i min familie som ikke er her mere... Det er især til dem jeg kan huske: morfar, mormor, morbror og tante... Også min bedstefar og bedstemor som jeg ikke husker men som fyldte meget i min tidlige barndom...

Min mor har fortalt en del om hendes minder fra 2. Verdenskrig og de hænger sammen med især min morfar... 

På lydbogen hører jeg i øjeblikket giganternes fald og 1. Verdenskrig er snart slut i 1917. Og jeg forstår bedre hvad der skete i årene derefter... Platformen for hitlers magt anes og zarens fald er tæt på... Bogen er lang og meget detaljeret, men det historiske skildres godt og jeg er glad for at lære om mine bedsteforældres ungdomstid på den måde..

En aften med tid til lys og eftertænksomhed.....

Kommentarer

 1. Hvor er det dejligt, at du stadig sætter lys i vinduerne 4. maj. Tænk, jeg synes, at der var mange som gjorde det bare for få år siden, nu er der stort set ingen, der gør det mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nogle gange glemmer jeg det også.. Men igår passede det lige ind at mindes..

   Slet
 2. Lysene var også tændt hjemme hos os... jeg kan ikke erindre, at have fået fortalt hvordan mine bedsteforældre og oldeforældre havde det under krigen, men noget må de helt sikkert have kunnet fortælle.
  Bogen du er igang med er rigtig god - den næste er faktis endnu bedre. Jeg glæder mig meget til den tredje og sidste i rækken...

  SvarSlet
  Svar
  1. Man burde få dem til at skrive noget af det ned... Mens de kan huske det;-). Jeg glæder mig også rigtig meget til at høre mere... Det er nemlig kun i bilen at jeg kan afspille mp3'erne.. Eller på den bærbare som står på arbejdet...

   Slet
 3. Så smukt med lysene.
  Jeg har ikke hørt meget om 2. verdenskrig i familien, men har læst så meget mere. Det har været en uhyggelig tid. Men sikkert også med en del gode minder ind imellem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nogle gange glemmer man at spørge til de gode minder, men generelt synes jeg ikke mine forældre har fortalt så meget igen fra deres barndom, eller også kan jeg bare ikke huske det!

   Slet

Send en kommentar