Små skridt store beslutninger


Ja så trykkede vi på knappen på pladsanvisningen... 1-9-13 starter Josefine i en anden 
Børnehave. Vi håber det er det rigtige valg for hende på sigt. Men puha det er sejt at beslutte den slags, og hold fast jeg er hudløs... Vi havde en rigtig god samtale igår med den nuværende børnehave og fik gode input med derfra ifht at lade josefines sorg over det hun har mistet af voksne og venner få plads og blive levet ud.
Idag besøgte vi så en anden børnehave og vi har valgt at prøve den og tror på at en ny start vil ændre hendes oplevelse af hverdagen hurtigere end det vil være muligt der hvor hun går idag.

Mine skuldre er ikke faldet ned endnu, for Josefine ved det ikke, hun skal på besøg en eftermiddag i næste uge og d. 2. September hvor kabalen om logistik ikke går op har min mor lovet at hjælpe også. Til gengæld kan jeg glæde pigen med at hun starter med at skulle være med til et to ugers indianerprojekt, så der er noget at være sammen med de nye nye børn om....


 
I aftes talte vi en del om hvad hun savner og skrev brev til en af de gamle veninder. Josefine ville ikke have at jeg læste brevet op for hendes far og der kommer flere og flere detaljer frem om hvad hun ikke kan lide, men når blot man får hende godt igang med at gynge når man afleverer om morgenen går det ok... Så det er mest ved sengetid og når hun vågner at hun siger noget... Men det fylder, for os alle... Vi krydser fingre....


Kommentarer

 1. Åh altså det trak tårer her at læse om hendes savn :(.
  Jeg håber i har truffet den rette beslutning, så jeres datter kan få en dejlig børnehavehverdag igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja efterhånden som det går op for mig hvad der fylder i hendes hovede bliver mit humør faktisk også ringere- så nu kan det vist kun gå frem ad.. for hverdagen efter ferien levner desværre ikke overskud til ret meget andet end at få hjulpet Josefine og så nå arbejdet... og vi vil da gerne bringe overskuddet fra en dejlig sommer med ind i efteråret :-)

   Slet
 2. Hvor er det da en træls tid for Jer. Der er ikke noget værre, end når ens børn ikke trives. Jeg håber det bedste for Jer alle.
  God weekend - Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak susanne, også god weekend til det... pt fejler humøret intet for om lidt er der fredagsslik....

   Slet
 3. Kære Ellen,
  nøj hvor må det være hårdt. Det gør altså helt ondt på mig, som jo slet ikke har situationen tæt på, at læse det brev. Stakkels Josefine at det er så hårdt at flytte fra en masse man er glad for, men hvor er hun samtidig heldig at have en mor, der har så meget fokus på at den her hverdag bare skal ændres til noget andet, i stedet for at vente på at det her går over. Hvor er Josefine dygtig til at udtrykke hvad hun kan lide og ikke lide! Det er jo ikke alle børn der kan det. Jeg håber snart I kommer ud på den anden side og får det her lidt på afstand.
  K.h.
  CHristina

  SvarSlet
  Svar
  1. Mødet med børnehaven igår gav mig nogle råd om at rumme hendes sorg og undersøge hvad hun savner for at kunne sætte noget tilsvarende istedet. Vi er jo helt udenfor mit fagområde og jeg er jo vokset op uden børnehave selv så jeg prøver at gribe det jeg føler for der, men har en tendens til at tænke at det går nok, lige indtil bægeret flyder over.. så må indrømme at tankerne ikke har været på job idag... og nu er ungerne og jeg kørt i IKEA.. super sted at trøste sig lidt, efter et besøg i en kæmpe stof og stil ;-)

   Slet

Send en kommentar