H for at holde røven oppe...Kender du udtrykket at Holde røven oppe på nogen... det må jo være fordi den hænger i vandskorpen og så får de hjælp..eller ?

Jeg tænkte bare på det udtryk idag fordi jeg er lidt uforstående/målløs over en bekendts ageren/opdragelse af sine børn:
 (Og stop bare med at læse for jeg ender nok med at lyde lidt for frelst!! :-) • De har 3 børn på ca. 20, 22 og 25 år. (De to ældste bor ikke hjemme- allerældste bor med kæresten)
 • Begge biler lånes ud konstant og eventuelle p-bøder betales af far som "gerne" tager det offentlige. Og selv om man vil træne til en halv ironman- så kan man da lige bruge bilen istedet for at cykle på arbejde..
 • Når billetten til skiferien ikke lige er printet ud på grund af tømmermænd og der er afgang om en time springer far afsted- godt han arbejder tæt på..
 • Hjemturen fra skiferien blev forsinket- og forældrene fik en skideballe..
 • Når kontoen er tom på ferien til australien, skiferien eller lignende overføres fra fars konto..
 • Indmeldelsen til diverse studier- og indhentning af diverse eksamensbeviser dertil står far for- for det er jo ikke fixet inden man tager på ferie. Når man så kommer hjem gider man ikke begynde på studiet alligevel..
 • At man så sammen med vennerne har råd til at gå på druk og betale for underholdning af en stripper kan jeg ikke få til at hænge sammen.
 • Fritidsjobbet er på mors arbejdsplads.
 • Vasketøjet afhentes i børnenes boliger og leveres vasket og strøget retur.. Mor blev godt nok lidt sur da det tøj Far kom retur med var det hun havde ordnet sidst- blandet med det beskidte..
 • Når ældste-som studerer-  ikke har råd til at give kæresten fødselsdagsgaver til over et par tusinde kroner- så får hun da et tilskud af far.. (forældrene er ikke rige...)
 • Jeg talte med en ung mand idag (25 år!!) om emnet- hans mor vil stryge hans tøj når han er hjemme og vaske det i weekenden- men han mente at når ovennævnte far var glad så var det ligemeget- det kunne han da ikke bruge krudt på at synes noget om... Men hvorfor bliver jeg så forarget/målløs/indigneret/uforstående over dette?
Er jeg bare ikke rummelig nok? Kan jeg ikke være ligeglad?

Er det ligemeget hvad/hvor meget vi gør for vores børn i en god mening?
Er det curling børn(voksne) og hvad med når de skal tage sig af deres egne børn?
Hvad med deres økonomiske sans?
Hvad med stoltheden over at kunne klare sig selv og være voksen?

Kunne jeg selv blive ligesådan ifht mine børn?

Jeg bliver bare så stolt af mine børn- når pædagogerne roser dem for at være kompetente- dvs at de selv kan lyne jakken, tage sko på osv...finde tøj frem, tage kopper i skabet osv..
Og selv om det er irriterende at Josefine VIL SELV- ja så skal jeg da huske at rose hende for det- for det er da en evne der er værd at bestyrke-
og så må jeg indrømme at jeg nok har rigeligt i at stryge mine egne skjorter- og hellere vil lave noget andet end holde røven oppe på andre- som godt kan selv- vel at mærke:-)


Kommentarer

 1. Hej Ellen, har fundet det stof du søger i en for mig ny variant... følg linket her,,, http://www.trendsales.dk/listings/billigt-retro-vintage-inkl-porto-100-betraek-stof/30483525?pn=67&rt=ssr&search=retro+stof&status=3

  VH Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for at tænke på mig Rikke- hvor er det sjovt at se det i en helt anden farvevariant :-) Jeg prøver lige at holde en pause i indkøbene da vi snart skal flytte...og så er jeg heller ikke oprettet på trendsales- (lyder som en dårlig undskyldning ...)

   Slet
 2. Du er ikke sippet, for man er da for dum - hvis man gør alt det for ens unger. Ikke at man ikke skal hjælpe når der er behov... men at til side sætte sig selv for at ungerne kan leve det liv de gerne vil.. Det er ikke mig.

  Jeg hjælper gerne - men som sagt - jeg har gjort mit da de var små - nu er det mig som kommer i første række - undskyld

  SvarSlet
 3. Jeg ville føle det som om jeg havde fejlet hvis ikke mine børn i det mindste havde lært at vaske sit eget tøj inden de flyttede hjemmefra!:-/
  men nu er det så også sån at mine største på 7 og 9 selv lægger deres vasketøj sammen og på plads, så jeg er nok af en helt anderledes indstilling end forældrene i dette tilfælde;-)
  jeg går ud fra dette: når man gør noget for barnet som det selv kan, frarøver man dem en erfaring...
  Det er mit ansvar at ruste dem til livet - og livet er en kælling! - så de skal rustes GODT!!:-D

  SvarSlet
 4. Syntes bestemt ikke du er sippet, sådan ville jeg også have det!! Og de gør da bestemt deres børn en bjørnetjeneste, ved ikke at lade dem mærke realiteterne af livet!!

  SvarSlet
 5. Stakkels trætte, dumme (må jeg skrive det?) forældre. Jeg tror ikke engang børnene vil andet end skide dem et langt stykke hvis de holder op med at servicere så meget! Jeg synes ikke man påskønner det man alligevel får proppet ned over sig i begge ender - man bliver da meget mere stolt af at kunne klare sig selv! Og jeg tror, man skal starte på ikke at skulle lære at man også skal gøre noget selv allerede fra en meget ung alder.
  Nå. Er på din side. Kan nok læses mellem linjerne.....

  SvarSlet
 6. Startede med at grine over din overskrift :o)
  Men tænker så, efter at ha læst dit indlæg - stakkels unger! Hvad vil de gøre den dag forældrene ikke er der for dem mere...?
  Nej du er hverken sippet eller noget andet. Vi må prøve at opdrage vores børn så de er selvhjulpene den dag de står på egne ben - det andet er kun at gøre de kære poder en bjørnetjeneste.

  Kh Lise

  SvarSlet
 7. Mange tak for jeres kommentarer, den måde at være familie jeg har beskrevet er bare så langt fra hvor jeg selv er. Da jeg var 19 ville jeg bare langt væk hjemmefra så mine forældre ikke var der til at "passe" på mig, min søster flyttede hjemmefra efter 10.kl. på efterskole, ( da kom jeg hjem igen fordi jeg syntes det var synd for min far at han var alene hjemme når min,mor arbejdede om aftenen....) men jeg har aldrig og er aldrig i tvivl om at de vil hjælpe med alt hvad de kan, ja mere end det faktisk, men det er vigtigt at vide at jeg godt selv kan! Nå men jeg vil forsøge ikke at prædike mere om hvad jeg synes er rigtigt, vi har jo frit valg..

  SvarSlet
 8. Stakkels "børn" og stakkels forældre! Jeg har en datter på 17 år, og hun må selv bringe sig rundt til venner og fester, og hjem igen, cykel eller bus. Og hun får et beløb om måneden til tøjpenge, og så får hun lidt lommepenge hver uge. Skal hun bruge mere, må hun arbejde eller ønske sig penge i fødselsdagsgave. Hun vasker selv sit tøj, hun laver mad ind i mellem og hun går tur med vores hund HVER eftermiddag, helt uden vrøvl. Hvis jeg i en periode har travlt, hjælper hun gerne med at vaske gulvene eller ordne mit vasketøj, hvis jeg beder hende om det. Hun prøver selvfølgelig også at "score" lidt ekstra penge en gang i mellem, og det får hun så også nogle gange, og hendes værelse roder så man tror det er løgn, men det må hun selv om, vi holder døren lukket. Jeg synes, at vi har respekt for hinanden, og at hun godt ved at hun er del af et fællesskab, og der må vi alle yde :) Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har løst mine forældrepligter og fået et selvstændigt og kærligt menneske ud af det, som til hver en tid vil ønske at klare sig selv. Så, nu var det mig der kom til at lyde helt frelst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hæ, Hæ nej ikke frelst:-) Jeg håber jeg kan gøre et lige så godt arbejde med mine børn.

   Slet

Send en kommentar