Gå videre til hovedindholdet

Elsker håndarbejde...


Dagens bogstav er E.
Det jeg lige kan skrive om idag er mit elskede strikketøj. Her er det raglanblusen der er på pindene. At strikke beroliger mig. Måske er det den monotone bevægelse og gentagelsen. Jeg elsker at kigge i håndarbejdsbøger. Lånte dem på biblioteket da jeg var barn og forsøgte at lave noget tilfældigt men flot fra de der bøger. Kan huske at jeg broderede noget så eksotisk som petit point... uden andet end en bog til hjælp....

Min kusine lærte mig at strikke på en ferie hos mormor, som lærte mig at hækle. Vores ældre nabo lod os nøgle garn og filter op til den store guldmedalje. Vi syede dukketøj på hendes gamle symaskine med fodbetjent omdrejning- ikke elektrisk. I familiens gemmer lå der meget fint håndarbejde da min fars moster havde undervist i det. Min mor syede til min søster og jeg og vi var med til at vælge stof. Jeg syede tøj til mig selv fra 9. kl. og frem og abonnerede på min gymnasie SU på alt om håndarbejde. Min symaskine er en gave fra min mor for nogle penge hun fik tilbage i skat i 1989.
Da jeg fik rigtigt arbejde og tjente penge blev der et ophold i mit håndarbejde. Jeg malede billeder og strikkede lidt... men i 2006 fandt jeg en gruppe bloggere der lavede sy opgaver hver anden måned og viste det frem. Jeg blev medlem af webstrik, fik børn og drømte om at sy til dem. Det rakte mit overskud dog ikke til de første 3-4 år, så der blev ikke syet meget babytøj. Nu har jeg mere overskud og nyder hver gang jeg kan prioritere håndarbejdet og bruger det også til at koble af med.
Jeg laver ikke lister over det jeg en gang skal lave. Så bliver det pligt. Det gør mig intet at tingene ikke bliver færdige, bare jeg har det rart mens jeg bruger hænderne..

Så dagens E står for mit elskede håndarbejde- og måske er det lidt voldsomt at "ELSKE" håndarbejde- men jeg elsker selvfølgelig også min familie :-)

Kommentarer

  1. Det gør jeg også - elsker håndarbejde..

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det er da fedt at producere noget - idderne- planlægningen- processen er nogen gange federe end resultatet!!!

      Slet
  2. Den slags kærlighed ruster ikke! - sjovt at læse om dit forhold til håndarbejde ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hi hi- jeg har en affære med mit håndarbejde.. hvor spændende.... ;-)

      Slet
  3. Herligt indlæg om håndarbejde : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det tog faktisk en drejning ifht at jeg bare ville vise et foto af strikketøjet... :-)

      Slet
  4. Du er ikke ene om at elske håndarbejde. Dit indlæg minder faktisk med min erfaring med håndarbejde. Så mon ikke der skal strikkes et par masker eller to i aften

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg synes det er dejligt at have gode minder omkring dem jeg har lært noget af, og jo i aften sidder jeg lidt ved symaskinen:-)

      Slet
  5. This sweater is looking great already!

    SvarSlet
    Svar
    1. Thank-you, i love that its made only of left over yarn....:-)

      Slet
  6. "Elsker" også håndarbejde og min familie :) Sikke en skøn historie Ellen Kathrine, og hvor bliver din bluse bare smuk ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, jeg synes det er lidt hyggeligt at skrive en smule om de mennesker som har formet mig og betydet noget for mig.

      Slet
  7. Svar
    1. Mange tak siger jeg bare, vil gerne blive dygtigere og mere tålmodig med finish og det der lige gør det lækkert:-)

      Slet
  8. Sikke mange dejlig minder om hvor du har dine krea erfaringer fra :-) Super dejlig at læse om :-)

    SvarSlet
  9. Det er jo præcis sådan det er. At elske håndarbejde! Hvor hyggeligt, at du har siddet og kigget i bøger og prøvet dig frem. Det har jeg også, og det gik jo da alligevel.....
    Du laver nogle rigtig fine ting, og nu er dine børn jo i en alder hvor de kan glæde sig over det du laver, så pyt med babytøjet!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de gror alligevel så hurtigt når de er helt små... :-) hvor pudsigt med bøgerne :-)

      Slet
  10. Og så er håndarbejde afstressende, det er vigtigt at huske, især hvis man vil finde en god undskyldning for at finde tid i den travle hverdag til at sætte sig med god samvittighed. Samtidig skulle strik modvirke demens - så vi har alle tiders undskyldning for at sætte os, mindst en time hver dag med strikketøjet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Strik mod demens! Yes! Det skal jeg sige til chefen når han kommenterer på mit strikketøj til frokost ;-) jeg synes det der med lidt tid til strik hver dag er et godt koncept:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Projekttasker til salg: #dreamknitbag på instagram

Så kommer der lidt liv her på bloggen igen- lang pause og nu kommer jeg til at linke til Instagram hvor min konto er @keep_dream_knitting #dreamknitbag   på Instagram er der jeg viser de projekttasker jeg syer og sælger hvis nogen synes om dem. Skriv en pb på Instagram så finder vi ud af farver og størrelser osv. Lille model: Jeg laver en lille handy version jeg kalder for Knit'nwalk størrelsen som lige passer til at hænge over armen og med en strømpe eller hue i. Den er ca 13 bred, 8 dyb og 24-25 cm høj. Intro pris 75 kr :-) Pris 95 kr. Posen er uden lynlås så intet hænger i. Jeg syer taskerne i stof fra mit stoflager som hovedsageligt består af vintage og upcycklede stoffer som er købt i genbrug eller arvet fra familie og venner. Det sjove ved at sy taskerne er at sætte farverne sammen- og få det til at spille med de materialer jeg har på lager. Medium: Udover denne størrelse laver jeg også en lidt større model som nemt rummer A4 opskriften og et par nøgler garn

kold i r...n

dette stemningsbillede kan vist godt bruges til dagens stemning... godt jeg skal til boldtræning i eftermiddag- der plejer vi at grine rigtig meget- og det bliver skønt til en afveksling..... altså fra resten af dagen- ikke resten af mit liv vel ,-)