Gå videre til hovedindholdet

To slikkepinde huer... med opskrift


Så er der mulighed for at tøsepigerne kan holde ørerne varme det næste stykke tid :-)
Hver hue tog 40 gr garn, så de har kostet 15 kr stykket :-)
Garnet er blødt og kradser ikke så jeg håber de gider have dem på mere end en dag, når nyhedens interesse er ovre.

Faktaboks:

Garn: Tweed 210, 85 % uld 15 % viscose: 40 gr
Pind: str. 5, strømpepinde og rundpind
Maskemarkører: 6 stk

Opskrift til hue str 4-6 år:

Slå 6 masker op- fordel dem på 3 strømpepinde mens du strikker 2 masker i hver på første omgang så du får 12 masker. Strik næste omgang ret og sæt maskemarkørerne med 2 masker imellem.
på næste omgang tager du en ud i masken lige efter hver markør og fordel alle masker over på 4 strømpepinde. Herefter strikker du hveranden pind ret og hver anden pind ret med udtagninger lige efter alle markørerne indtil du når op på at have 13 masker imellem hver markør- altså 78 masker ialt.
herfefter strikkes blot rundt indtil huen ikke skal være længere- og manstrikekr så rundt den anden vej ca 5 omgange så man får en rillekant og lukker af.

Motivet har jeg broderet på med korsting efter en sitse på et ternet papir :-)
Fæstn ender...





Kommentarer

  1. Hvor er de blevet lækkerfine! Og sikke nogle søde motiver du har broderet på. Sikken god kreakarma du har haft her i weekenden. Wow : )

    SvarSlet
    Svar
    1. tak- rimelig meget frihåndbrodering..... stjerne var lidt svær.. ja det endte med at blive en dejlig weekend:-) det trængte vi også til .

      Slet
  2. Hvor er de bare søde - og nogle dejlige tøse-farver du har valgt :-D
    Kh Karen

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg var rimelig forbavset over hvor lidt garn der går til sådan en hue- og der er 28 gram tilbage af et nøgle på 100 gr... så der må altså have været 10 gram ekstra med- så hvad skal jeg nu lige lave af det :-)

      Slet
  3. De er da blevet rigtig fine - må hellere få lavet en til Karen med stjerner på (hendes yndlingsfigur for tiden).

    De der fjernsynsprogrammer er nu altså også mine yndlingskrea-programmer, hvis man kan have noget sådan. Det er så nemt bare at lytte, kigge lidt og så ellers strikke derudaf.

    SvarSlet
  4. Flotte huer ... Og lækkert garn. Sikke en luksus ... ;-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Projekttasker til salg: #dreamknitbag på instagram

Så kommer der lidt liv her på bloggen igen- lang pause og nu kommer jeg til at linke til Instagram hvor min konto er @keep_dream_knitting #dreamknitbag   på Instagram er der jeg viser de projekttasker jeg syer og sælger hvis nogen synes om dem. Skriv en pb på Instagram så finder vi ud af farver og størrelser osv. Lille model: Jeg laver en lille handy version jeg kalder for Knit'nwalk størrelsen som lige passer til at hænge over armen og med en strømpe eller hue i. Den er ca 13 bred, 8 dyb og 24-25 cm høj. Intro pris 75 kr :-) Pris 95 kr. Posen er uden lynlås så intet hænger i. Jeg syer taskerne i stof fra mit stoflager som hovedsageligt består af vintage og upcycklede stoffer som er købt i genbrug eller arvet fra familie og venner. Det sjove ved at sy taskerne er at sætte farverne sammen- og få det til at spille med de materialer jeg har på lager. Medium: Udover denne størrelse laver jeg også en lidt større model som nemt rummer A4 opskriften og et par nøgler garn

kold i r...n

dette stemningsbillede kan vist godt bruges til dagens stemning... godt jeg skal til boldtræning i eftermiddag- der plejer vi at grine rigtig meget- og det bliver skønt til en afveksling..... altså fra resten af dagen- ikke resten af mit liv vel ,-)