Halloween hot og not?


Pigerne snakker for vildt om at blive klædt ud og gå rundt og råbe: " slik eller ballade" på gader og stræder... I min verden havde jeg ikke set det komme- for der kommer ikke nogen og banker på hos os- der er ingen børn udover vores på den parcelhusvej vi bor.. :-( men jeg kan da godt huske hvor misundelig jeg var på de børn der fik lov at "rende" rundt og "tigge" penge da jeg var barn til fastelavn... (Kan godt selv høre hvor ordene kommer fra... min mor .-)

Men hvis man går rundt hvornår gør man så lige det? 31-10: Er det en helt almindelig onsdag aften man går gaderne tynde med ungerne for en pose slik?

Lidt input behøves :-) Pernille vil iøvrigt være havfrue :-) Ok med mig :-)

Kommentarer

 1. Sidste år kom der to unger med snotnæser og en blå paryk og bankede på hos os.

  De fik altså ikke en dyt.... Jeg skal nok åbne til fastelavn og nytår hvor de jo også kommer og tigger slik og penge - men halloween? Ej den går ikke hos mig.

  Og ja - jeg er dælme selv en af dem der gik rundt både til fastelavn (ordentlig udklædt vel at mærke!!) og til nytår (for det gjorde man i den by hvor jeg kom fra..) men jeg synes stadig halloween er for "importeret" og ikke "rigtig" vores tradition endnu :P

  Røv-syg-mor.dk :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære P: uPS- SÅ skal vi nok ikke banke på hos dig- for vi bliver ikke klædt særlig godt ud- har tænkt på den nemme version med et lagen over hovedet :-) Den skik med nytår kender jeg slet ikke :-) Hvor i landet var det?

   Slet
  2. Lagen overhovedet er bedre end blå paryk :D

   Jeg er vokset pp i Sønderjylland - i området omkring Haderslev.

   Slet
  3. Kære P! Jamen så er I jo to der læser med fra det sønderjyske- hyggeligt at høre om andre skikke :-) Nå men det bliver nu heller ikke til en tur rundt i kvarteret med lagen på for Pernille er syg med feber og opkast :-) og det er da uhyggeligt nok i sig selv :-)

   Slet
 2. Har aldrig haft besøg af nogle udklædte umger på denne tid af året (og jeg bor midt i København). Halloween (i gaderne) er ikke en udbredt tradition andre steder end i film på tv ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte Luna- måske det bare ikke er nået til CPH endnu :-) Har hørt flere forældre tale om det til spejder i weekenden- så nogle går meget op i det :-)

   Slet
 3. Hej Ellen, Jeg har som barn altid gået rundt til fastelavn OG NYTÅR, det var i det sønderjyske. Nytåret var det som gav bedst :-) Mine egne børn gør det ikke, jeg føler det også lidt selv som "tiggen ved dørene", det var noget andet da jeg selv var barn, hi. Hilsen Iben

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iben- sjovt at høre så forskelligt det er rundt om i landet- håber du havde en god ferie :-) Har tænkt på dig mens du nød varmen :-) Mht om det er tiggeri- ja så er det som mor (kan jeg mærke på mig selv....)jo nemmere at afslå ifht at finde på ordentlige kostumer- men hvis pigerne synes det er sjovt så tror jeg vi skal over til naboen og platte dem for lidt slik :-) Kan høre på mine kollegaer at i det område på Østerbro der hedder kartoffelrækkerne der går man også rundt til Halloween- også i Nivå- for nogle år siden var Valentinsdag jo heller ikke brugt- det er det jo i høj grad nu- tror jeg .-)

   Slet
 4. Jeg synes at det er hygeligt med græskar osv. Min store dreng fylder 11 år og skal holde halloween fødselsdag midt i november. Og han GLÆDER sig til at være klædt ud og til alt uhyggen.
  Så jeg ee generalt positiv over for halloween. Og hvis man ikke synes at det hører sig til i lille Danmark, så kan man jo bare lade være...
  Men at gå fra dør til dør bruger vi ikke, det synes jeg høre til fastelavn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var da en god ide med uhygge tema til en 11 årsfødselsdag- og det med græskarene er vi vist mange der synes ser hyggeligt ud i efterårsmørket :-)

   Slet
 5. Arj altså. Jeg kan høre at jeg så kedelig som jeg kan være. Her 'tigger' vi ikke på noget tidspunkt om året. Synes bare ikke om det - ved ikke hvad det er børnene skal lære ved det og kan slet heller ikke se det sjove i det for hverken børnene eller jeg. Jeg ved det - shoot me! Og ved i hvad? Jeg giver heller ikke noget til dem der kommer. Shoot me again! Går bare ikke ind for det. Skulle jeg mon bare slette min kommentar inden jeg bliver blacklistet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du er en værre en ikke at give ved dørene ;-) jeg lod også i mange år børnene synge længe for pengene-- nu er jeg knap så skrap mere :-)

   Slet
 6. Jeg elsker Halloween. -synes det er skønt med en ting som kan holde julen lidt fra døren endnu. Vi fejrer Halloween hvert år for nogle venner. Det er en børnenes fest, som du kan se mere af på min blog... Mht. "trick and treat", så er det ikke noget vi arbejder i. Min søn har ikke nævnt det, så jeg har ikke opfordret til det.. Synes det er skønt i USA, hvor alle er med, men så længe det er så ukendt i DK, så vil jeg ikke. I USA er der faktisk en regel om at hvis man er med på Halloween, så har man sat græskar frem og er der mørkt og ingen græskar, så deltager det hus ikke, og så kan man gå forbi ;0)
  Spændende om det nogensinde vinder indpas - jeg håber det bliver mere udbredt, for jeg synes det er (u)-hyggeligt ;0)
  Kh Eline

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eline- jeg vil da lige se hvordan I gør på din blog. God regel at man kan vise om man vil have gæster eller ej hele aftenen :-) Mht julen så starter den her hos os først med en adventsstage og julekalender og så kommer der først mere frem i midten af december og lige inden juleaften, men min mor stod også altid og lavede dekorationer d. 23/12 om aftenen :-) så jeg har ikke den store trang til at gå igang nu.

   Slet
 7. Not her :).
  Vi holder gerne en uhyggelig fest med græskar ved døren, klam mad og masker på.
  Men går ikke ved dørene. Jg har bare sagt til ungerne at det kun er noget man gør i USA :)...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maj! Fedt med en uhyggelig fest- altid godt med en fest. Hvad er klam mad mon? :-)

   Slet
 8. Hos os er det "not". Måske fordi vi bor i Jylland, måske fordi vi bor så langt ude på landet - men nok især fordi jeg ikke har taget den til mig. Jeg synes det hører til på film fra USA, og der snakkes en masse om at vi i den grad har taget Halloween til os herhjemme, men jeg ser det bare ikke, og hører heller ikke om det, hverken i lokalområdet eller på arbejde.

  Når det så er sagt, så er der da trods alt græskar udenfor døren, om det holder nogen væk fra at banke på - det tvivler jeg stærkt på. Vi ser heller ingen til fastelavn (note til mig selv: vi bor vist for langt ude på landet).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke man gør ret meget mere i Danmark end det med græskarlygterne- men jeg kan da godt se at legetøjsbutikkerne bugner af uhyggelige kostumer- men det kunne man jo også bruge til udklædningskassen- ja I bor nok for langt ude :-) i min barndom kørte fastelavnsdrengene (soldater) rundt i lastbil- og når min mor var på arbejde turde vi ikke åbne- det var for pinligt med alle de drenge:-) så der var også langt til naboen :-)

   Slet

Send en kommentar