vasketøj, lægge sammen tøj, strygetøj....

 Det hober sig op hjemme hos os.. ikke i vaskekurven- for det er easy peasy at smide det ind i vaskemaskinen fra kurven- men at få tømt stativet enten udendørs eller indendørs så der er plads til mere, det er sværere og at få det lagt på plads i skabet er endnu mere uoverkommeligt... (skal altså snart have ryddet op både i mit og ungernes tøjskabe)

Hvad er dine rutiner ?... for det er jo altså lidt af en evighedsmaskine det der vasken tøj....


Jeg stryger mit eget og af og til ungernes tøj- men fik strøget skjorter nok da jeg var au-pair.... og her er så mit nye betræk.. det passer og det er fra Brabrantia som jeg på mange andre områder synes er et godt mærke... Det blev ikke til et fint hjemmelavet et- for jeg ville under alle omstændigheder skulle købe skummellemlaget- og inden projektet ville være blevet færdigt ville der være akut mangel på strygeunderlag .-)

Kommentarer

 1. Årh kender det så udemærket, det evig tilbagevendende problem vasketøj!! Herhjemme vasker jeg ca en maskine om dagen. Om vinteren kører den noget mere da børnenes overtøj hurtigt blir snavset... Vores tøj har en tendens til at ende på trappen til 1 sal ;) Skal virkelig sparke mig selv bagi før det kommer på plads i tøjskabene.

  SvarSlet
 2. Og her er det så, at man burde være overskudsagtig og sige, at det da aldrig ligger på en stol, et bord, i en tom barnevogn eller andre kroge og venter på at blive lagt sammen, at det bare lige sker. Og når det så er lagt sammen, så sker det heller aldrig, at det ligger i en fin stak udenfor skabet og venter tålmodigt (ganske enkelt fordi der er for lidt plads i skabet)...

  Ganske som du skriver Ellen, så er det ikke noget problem overhovedet at få det vasket eller få det tørt, det er skridtet derfra og indtil det sidder på kroppen igen, som undertiden kan tage lidt tid og trække tænder ud - ganske enkelt fordi der findes så mange overspringshandlinger undervejs. Jeg skal fx op af trappen og forbi sofaen med krogen med garn og alt muligt andet som skriger på opmærksomhed ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er jordens heldigste pige - for min mand står for vasketøjet herhjemme... Jeg tager kun lige mine specielle bluser som kræver underlige indstillinger på maskinen - alt andet det tager han. Og han er mester i at tage vasketøj ned også - så jeg klager ikke ;0)
  Kh Eline

  SvarSlet
 4. Flot strygebrædtbetræk!

  Her ender det på spisebordet, først i kurve (krøllet) dernæst i sorterede stakke. Manden min lægger oftest selv sin stak på plads, banditterne hjælper med deres egne stakke og så må du selv gætte hvis der ligger tilbage....

  Er dog blevet bedre til at lægge tøjet sammen lige efter tumbling, for så undgår jeg for mange krøller. Og nej - vi stryger ikke herhjemme. Det er alt for overskudsagtigt til vores image. Vi går med krøllet tøj! : )

  SvarSlet
 5. Uha det er jo lige i sådan en situation at i skal glæde jer til at blive ældre, for selv på vasketøjssiden er der fordele, næsten ingen vasketøj og strygning, ja jeg husker godt dengang hvor alt kom under jernet, men den tid er forbi, så køre unge mødre der venter stor frihed forude også på den front :O)
  Eva

  SvarSlet
 6. Tak for jeres kommentarer alle sammen- fedt at et vasketøjs indlæg kan trække 5 kommentarer på et par timer:-)
  Diana: Ja der kan nemt ryge en amskine igennem dagligt- nogle gange er det også nemmere at smide tøjet op i vaskekurven- hvis det ligger og roder end at lægge det i skabet..
  Ketty: Lyder som et rigtig godt sted stolen med garn står... imorges lykkedes det med at hækle stående ved køkkenbordet- inden bad, og ungerne vågnede..
  Eline: Når manden er hjemme er hans domæne opvaskemaskinen- og skraldespanden... og det ses så pt at han ikke er hjemme alle ugens dage..
  Liv: Godt du kan lide betrækket :-) Mandens tøj lander alt sammen i en bunke ved strygebrædtet- så forsvinder det ind imellem... hans skjorter tørrer på bøjler også lige ved strygebrædtet.. som også bliver brugt mest af ham..
  Mht at gå i krøllet tøj- så bilder jeg mig ind at jeg ser lidt pænere ud hvis jeg starter dagen ukrøllet.. men meget kan fugtes af dampen i badeværelset og glattes med hånden - når man har taget det på.... (bilder jeg mig også ind)
  Eva: Det tror jeg gerne- heldigvis er det jeg stryger mest af stof til syprojekterne :-) og det er jo bare dejligt at stryge den slags- fordi det bliver så pænt af det .-) (håber også at spindelvæv og nullermænd aftager efterhånden- eller også handler det om øjnene der ser :-)

  SvarSlet
 7. Herhjemme er det ofte mig, der sætter vaskemaskinen i gang, hænger det op, og så ligger min kæreste tøjet sammen. Nogle gange hænger han også vasketøjet op, og jeg ligger sammen. Det hjælpes vi faktisk en del med(:

  Du er velkommen til at kigge forbi min give away, hvor man kan vinde et gavekort på 200kr(:
  Og i venstre side af min blog finder du også min anden give away(:

  http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2012/08/give-away-nr-11.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dyreglad! Det lyder som en rar fordeling af opgaverne I har der:-) jeg kigger ind til dig :-) tak for linket :-)

   Slet
 8. Årh ja det dumme dumme vasketøj. Der går skisme meget tid med det. Men jeg øver mig i at tage lidt hver dag, ikke at det lykkedes mig hver dag. Vi har vaskemaskine i kælderen, og det i sig selv er skide træls. For det er svært at tage sig sammen til turen i kælderen. Men på den anden side så flyder det ikke ovenpå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorthe!
   Da vi flyttede ind i vores hus var vaskemaskine også i kælderen- men vi fik fjernet bidétet i badeværelset fra 1972 og sat vaskemaskinen der... for jeg magtede ikke at slæbe tøjet fra værelser og soveværelse og badeværelset igennem huset og ned af spindeltrappen og op igen hver gang.... Når det er der hvor man går forbi hele tiden fortrænger jeg heller ikke at maskinen skal tømmes for vådt tøj :-)

   Slet
 9. Her er det mig som styre det.
  Manden siger "så er det ren magi - for jeg smider det til vask og det kommer helt af sig selv ind i skabene igen"
  Jo jo, der bliver vasket 1-2 vask om dagen mandag - torsdag også er der "lukket". Det bliver hængt op eller trumblet. Lagt sammen kan det så blive næste dag, når maskinen startes igen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henriette- ren magi- ha ha- ja det kan han da have ret i :-)

   Slet
 10. Der hvor vi boede før var vaskemaskine og tørremuligheder i kælderen og vi blev forvænt med fire vasketøjskurve 40grader lys og mørk og 60 grader lys og mørk. Det har vi efter søgning efter løsninger, også fået plads til i vores bryggers. En Antonius reol med plastikkasseskuffer fra IKEA indeholder i dag vasketøjet. Drengene på 8 og 10 sorterer tøjet når de lægger det til vask. Skuffeindholdet vaskes løbende. Hænges på statik eller i tørretumbler. Tøjet lægges sammen idet det tages ned fra stativet og tages ned i den rækkefølge så bunkerne er klar ril hvert familiemedlem. Tøj der tørres i tørretumbleren lægges også sammen når det er tørt og oftest på plads lige efter. Drengene får hver en kurv med tøj som de selv lægger på plads.
  Indimellem går det galt og tøjet i tørretumbleren bliver blot væltet i en tom kurv. Det dræner mig for energi og pludselig bliver tøjmængden uoverskuelig, så jeg forsøger at lægge alt sammen med det samme.
  Det er som så meget andet noget der bare skal gøres så der kan blive tid til alt det kreative.

  SvarSlet

Send en kommentar