how to.....

Vores strygebrædts betræk krøller og laver folder- det er irriterende- og nu har ungerne trukket snorren i kanten halvt ud- så nu sidder det rigtigt løs...
Jeg havde tænkt at lave mig et nyt- men nu blev manden med de daglige strøgne skjorter utålmodig og da jeg kom forbi isenkræmmeren idag fandt jeg et nyt overtræk- men det er selvfølgelig for lille...  så istedet for at sy et i aften har jeg hængt foran tv-skærmen med en krimi og luret på diverse DIY'er til nyt betræk...

Her kommer lige en række links til dem:


Momtastic har en fin DIY med ombuk og elastik trukket igennem løbegangen...


Her er en hvor elastikken bliver lagt ind i et kantebånd der syes på..
og her er et flot et i patchwork- faktisk det jeg har mest lyst til- men som jeg er i tvivl om ifht om det er godt at stryge ovenpå noget med så mange sømme/ samlinger/ ujævnheder...

Tror du det betyder noget?

Kommentarer

 1. Det sidste er uden tvivl det flotteste. Men nej, jeg tror ikke det er godt at sy på :)

  Jeg lavede et for noget tid siden, det er bare med elastik i en løbegang. Dog har jeg hverken lavet en DIY eller fulgt en, men det kræver vist heller ikke alverden selv at lave sådan et ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line, ja det ser flot ud det nederste... men hvis man vælger et.flot kraftigt stof så bliver det jo også fint og samtidig glat... nej der er jo allerede anvisninger i blogland så endnu en DIY skal da kun være for at det er hyggeligt at lære fra sig. Om det kræver alverden afhænger vel af hvor trænet man er:-)

   Slet
 2. Jeg kan også have min tvivl mht. strygnings kvalitet ovenpå syninger. Men flot er det!
  Håber du finder den løsning der passer jer bedst. Og så lige et HEY - hvorfor findes strygebrædt i foskellige størrelser?!? Come on, det kan da ikke være rigtigt eller vigtigt. Vælg en standard kære producenter og gør det let for os forbrugere!
  /Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. hm- det skal for en god ordens skyld siges at hende i butikken havde spurgt hvor stort et strygebraædt jeg har- er det en A, B, C osv??? Det var ikke paratviden hos mig- så jeg nuppede det billigste:-)

   Slet
  2. Hahahaha, sådan havde jeg også valgt! Klart! Men det er det jeg mener. Der burde kun være en A! : )

   Slet
 3. Åh, hvor er jeg enig med Liv - standardstørrelse på strygebrædter!

  Det nederste er virkelig flot, men jeg tror ikke på den praktiske del af det. Jeg tror på, at man kan se syningerne igennem på det du stryger ellers, men hvor ville det dog være lækkert at stå og stryge ved noget så flot.

  Glæder mig til at se dig resultat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ketty- ja det kunne være superflot..hvis jeg ender med en købeudgave ved jeg ikke om jeg "tør" vise det frem her i krealand..;-)

   Slet
  2. Det tør du godt! Det var klart den løsning jeg ville vælge! : )

   Slet
 4. Patchwork stykket er klart det flotteste, og hvis det er den du fristet til at lave bør man stryge alle sømmene fra hinanden. Jeg tror jeg ville lave en prøveklud og "montere" så den ligger fast med et par bånd rundt om brædtet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsemarie- god ide med en prøveklud- nu må jeg se hvad jeg overkommer i sidste ende :-)

   Slet
 5. Helt enig med de andre :)
  Men hvis man nu ejer et barn med et legetøjsstrygebræt, så kunne man jo lade det 'gå ud over' det. Altså strygebrædtet, ikke barnet ;-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har da et legetøjsstrygebræt- men jeg må indrømme at ungerne ikke leger så meget med det- og så ville jeg nok synes at sy-indsatsen ville være lidt rigelig ifht hvor meget vi har det fremme.. pt står det vist mest bag en dør.. Da ungerne var helt små nåede jeg aldrig at stryge mit eget tøj- det kom igang igen for et års tid siden- da spurgte en af dem om jeg godt måtte låne strygejernet af Far :-) HÆ, Hæ....

   Slet
  2. Hahahahaha... herhjemme spørger banditterne hvad det er når, når strygebrædtet kommer frem. De er vant til at strygejernet kun er til perleplader, som lige vupti ordnes på køkkenbordet : )

   Slet
 6. Og så ser jeg lige, at du er karen klarbæks fredagsperle :).
  Skønt!
  Håber det giver dig en masse trafik her på din hyggelige blog :-) !

  Kh mja

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Maj!
   Er superglad for at du synes jeg har en huyggelig blog- og trafik skal jeg da lige love for- det er da dejligt :-)

   Slet
  2. tillykke med perlen Ellen Kathrine! : )

   Slet
 7. hvis du har damp jern tror jeg der er vigtigt med de specielle strygeunderlag, der let lader dampen passere, jeg ville aldrig stryge oven på sømme
  Pia,

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pia! Velkommen her:-) Det er faktisk et dampjern og et "hullet" stålbrædt til damp vi har- men vi hælder aldrig vand på- jeg sprayer med en chiffon når det trænger mest..(Det lyder da godt nok gammeldags !) Så jeg regner med at der skal et skumlag mellem stof og stålgitteret..

   Slet
 8. Svar
  1. Christunte- ja hvis man ikke lige selv er i produktionshjørnet- er det fedt at surfe i blogland:-)

   Slet
 9. Hvor er det sidste flot... Men er sikker på at mandens skjorter får fine firkanter når man stryger... 'Overskudsmodellen' må være et 'almindeligt' betræk og så patchwork betrækket ud over, så strygebrættet kan stå og pynte når det ikke er i brug ;-)
  Kh pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Og hvad er der galt med firkanter på de pæne skjorter..(ha, ha!) nå du har ret det ville da være en overskudsløsning- er bare lidt i tvivl om det vil virke for når manden er hjemme- hvilket jeg snart håber bliver hverdagen igen så står brædtet klart i gangen hele tiden..

   Slet
 10. Hmm måske man kan finde stof med patchwork print, synes jeg at jeg har set, lidt fake, men så får du da looket ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane- har tænkt tanken- men lidt snyd- og så synes jeg heller ikke altid det er så flot- så hælder jeg vist mere til noget med et flot mønster..

   Slet
  2. Ja, har det lidt på samme måde, har dog enkelte stykker fra 70'erne som er fine;0)

   Slet
  3. En stofoholic som mig vil gerne se dem...

   Slet
 11. Jeg er også helt vild med det fine patchwork betræk, men er sikker på at en god tyk pladevat under gør at syningerne ikke trænger igennem på samme måde som det ville ude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sara- super ide- jeg så godt på din blog at du havde brugt pladevat til dit strygebrædt.. det vil jeg tænke på næste gang jeg skal have nyt betræk for det med patchwork er rigtig fint:-)

   Slet

Send en kommentar