Marimekko gør mig glad....

Marimekkostofferne bed jeg mærke i tilbage i 1994 da jeg flyttede til København og gik og lurede i en brugskunstforretning- dengang var det mest noget halvgamle turistdamer købte- det var jo noget finsk noget som nogle engang i 70-80'erne var vilde med. Altså dem med god smag og råd til de rigtige varer- for det var dyrt kunne jeg se... Siden er det jo dukket op i Bilka på plastickander mv... og nu er farverne jo helt rigtige på børnesengetøjet og på andet tilbehør- så det findes ikke kun på gamle gardiner, og tunge sjaler...
Hvornår mødte du Marimekko? Jeg kan huske en kreadag i 2005 hvor de andre piger ikke kendte navnet- men sikkert mønsteret :-)

Fotoet ovenfor er fra et lille tørklæde fundet i genbrug for 8 år siden :-)

Det lyserøde blomstrede herunder har jeg købt som et noget slidt junior sengetøj- stofkvaliteten på det synes jeg er noget tyndere end f.eks Katvig- ifht prisen på mærket så skuffede det lidt :-)  Det mere pink/røde blomstrede har jeg byttet mig til i en mindre mængde. Det lyseste bytter eller sælger jeg gerne af.
Det orange derefter er samme print blot meget forstørret- det stammer fra en gl. plettet tehætte fra genbrugspladsen- ved nogen hvordan man fjerner tepletter?

 
Stoffet her har jeg byttet mig til hos Tamra med Avekatten.. hun fik noget elefantstof i bytte sidste sommer. Jeg har også set det i en gul version- det er kraftigt stof, så måske det ender som pude eller taske. 
 
 
Posted by Picasa

Kommentarer

 1. Fine stoffer. Jeg ved endnu ikke helt om jeg er til Marimekko, men har da lidt af deres stof. Førsta gang det fangede mig var da jeg fandt et næste ikke brugt junior betræk i genbrug for et lille år siden. Her den anden dag fandt min mor et stykke Marimekko stof som hun havde brugt til dug tilbage i 70érne da hun studerede. Jeg håber at det en dag falder i min smag og jeg får en fiks ide til hvad det skal bruges til:)
  Ang pletterne sys jeg tit alm opvaskimiddel fjerner det eller at ligge det i blød i en opløsning af vanish og vand... pøj pøj med at få det fjernet .

  SvarSlet
 2. Tak for tippet Vera- tænkte lige på at jeg ikke kan finde din adresse:-) hvordan så det fra din mors dug ud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sorte cirkel mønster på hvis baggrund med lidt lilla. Ret svært at forklare...:)

   Slet
  2. Lyder spændende, det må kunne googles..

   Slet
 3. Åhh jeg elsker Marimekko! Og finske tekstil-, tøj- og strik-designere i øvrigt generelt :-) Det er vel omtrent 10-12 år siden jeg fik øjnene op for Marimekko.. Var det ikke der, at produktionen gik igang igen?
  Jeg er lidt dårlig til at huske årstal.. Men jeg kan huske, at som jeg fik øjnene op for Marimekko, fik jeg også øjnene op for Nanso - som er et finsk tøj-mærke :-) Helt fantstisk! Kender du det?

  SvarSlet
 4. Nej- det googler jeg straks :-) ja de der finner kan altså noget med design...

  SvarSlet
 5. Jeg er vildt begejstret for Marimekko, og har været det altid, desværre er jeg vist den eneste derhjemme som er det, men ikke desto mindre er badeforhænget et grønt marimekko (rigtig fremtrædende æblegrøn). Måske jeg skulle omdanne campingvognen (fra 1968) til ren Marimekko??? Det kunne være sejt

  SvarSlet
  Svar
  1. Min kollega har fortalt at hun havde Orange storblomstrede gardiner, brunt fløj på sofaen og olivengronne puder i sommerhuset... var det en idé?

   Slet
  2. En fantastisk ide - ja tak :-)

   Slet
  3. Min kollega er 66 og jeg tror ikke hun har lyst til at gense det .-) men hvis du gør brug af ideen- så vil jeg supergerne se det- og vise hende resultatet..

   Slet
 6. Æblegrønt, det lyder bare super dejligt. Rigtig forårsagtigt. Hilsen Lotte

  SvarSlet

Send en kommentar