Gå videre til hovedindholdet

Marimekko gør mig glad....

Marimekkostofferne bed jeg mærke i tilbage i 1994 da jeg flyttede til København og gik og lurede i en brugskunstforretning- dengang var det mest noget halvgamle turistdamer købte- det var jo noget finsk noget som nogle engang i 70-80'erne var vilde med. Altså dem med god smag og råd til de rigtige varer- for det var dyrt kunne jeg se... Siden er det jo dukket op i Bilka på plastickander mv... og nu er farverne jo helt rigtige på børnesengetøjet og på andet tilbehør- så det findes ikke kun på gamle gardiner, og tunge sjaler...
Hvornår mødte du Marimekko? Jeg kan huske en kreadag i 2005 hvor de andre piger ikke kendte navnet- men sikkert mønsteret :-)

Fotoet ovenfor er fra et lille tørklæde fundet i genbrug for 8 år siden :-)

Det lyserøde blomstrede herunder har jeg købt som et noget slidt junior sengetøj- stofkvaliteten på det synes jeg er noget tyndere end f.eks Katvig- ifht prisen på mærket så skuffede det lidt :-)  Det mere pink/røde blomstrede har jeg byttet mig til i en mindre mængde. Det lyseste bytter eller sælger jeg gerne af.
Det orange derefter er samme print blot meget forstørret- det stammer fra en gl. plettet tehætte fra genbrugspladsen- ved nogen hvordan man fjerner tepletter?

 
Stoffet her har jeg byttet mig til hos Tamra med Avekatten.. hun fik noget elefantstof i bytte sidste sommer. Jeg har også set det i en gul version- det er kraftigt stof, så måske det ender som pude eller taske. 
 
 
Posted by Picasa

Kommentarer

 1. Fine stoffer. Jeg ved endnu ikke helt om jeg er til Marimekko, men har da lidt af deres stof. Førsta gang det fangede mig var da jeg fandt et næste ikke brugt junior betræk i genbrug for et lille år siden. Her den anden dag fandt min mor et stykke Marimekko stof som hun havde brugt til dug tilbage i 70érne da hun studerede. Jeg håber at det en dag falder i min smag og jeg får en fiks ide til hvad det skal bruges til:)
  Ang pletterne sys jeg tit alm opvaskimiddel fjerner det eller at ligge det i blød i en opløsning af vanish og vand... pøj pøj med at få det fjernet .

  SvarSlet
 2. Tak for tippet Vera- tænkte lige på at jeg ikke kan finde din adresse:-) hvordan så det fra din mors dug ud?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sorte cirkel mønster på hvis baggrund med lidt lilla. Ret svært at forklare...:)

   Slet
  2. Lyder spændende, det må kunne googles..

   Slet
 3. Åhh jeg elsker Marimekko! Og finske tekstil-, tøj- og strik-designere i øvrigt generelt :-) Det er vel omtrent 10-12 år siden jeg fik øjnene op for Marimekko.. Var det ikke der, at produktionen gik igang igen?
  Jeg er lidt dårlig til at huske årstal.. Men jeg kan huske, at som jeg fik øjnene op for Marimekko, fik jeg også øjnene op for Nanso - som er et finsk tøj-mærke :-) Helt fantstisk! Kender du det?

  SvarSlet
 4. Nej- det googler jeg straks :-) ja de der finner kan altså noget med design...

  SvarSlet
 5. Jeg er vildt begejstret for Marimekko, og har været det altid, desværre er jeg vist den eneste derhjemme som er det, men ikke desto mindre er badeforhænget et grønt marimekko (rigtig fremtrædende æblegrøn). Måske jeg skulle omdanne campingvognen (fra 1968) til ren Marimekko??? Det kunne være sejt

  SvarSlet
  Svar
  1. Min kollega har fortalt at hun havde Orange storblomstrede gardiner, brunt fløj på sofaen og olivengronne puder i sommerhuset... var det en idé?

   Slet
  2. En fantastisk ide - ja tak :-)

   Slet
  3. Min kollega er 66 og jeg tror ikke hun har lyst til at gense det .-) men hvis du gør brug af ideen- så vil jeg supergerne se det- og vise hende resultatet..

   Slet
 6. Æblegrønt, det lyder bare super dejligt. Rigtig forårsagtigt. Hilsen Lotte

  SvarSlet

Tilføj en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Sommertoppe...

Fredag gik jeg igang med de lette sommertoppe fra purlbee. Pernille havde to klassekammerater på besøg så der er faktisk løbet 4 stk igennem symaskinen.... 2 af hver :-) det er da fedt at hendes legekammerater synes det er sjovt at vælge stof i mine reoler og at jeg så på kort tid lige får syet noget til dem også... Pernille og Josefine har ikke brugt andet her i weekenden og Josefine ville gerne sove med sin blomstrende top.....   Det har ellers været en dejlig weekend med besøg af ketty og Karen i haven i r og idag gik turen til frokost til hvidsten kro. Det var en gave til min far at vi skulle spise æggekage derude alle 10. Bagefter var der eftermiddagskaffe  naturlegepladsen ved fyrkat og så var den weekend brugt op.....

Her kigger pigerne efter naboens datter som har lært at cykle uden støttehjul. De derhåndtegn kan godt være lidt svære.... 
kold i r...n

dette stemningsbillede kan vist godt bruges til dagens stemning... godt jeg skal til boldtræning i eftermiddag- der plejer vi at grine rigtig meget- og det bliver skønt til en afveksling..... altså fra resten af dagen- ikke resten af mit liv vel ,-)