hækleopskrift

Sekskantet Afrikansk blomst til tæppe:
Hæklenål nr 4.
1.       Runde: 5 luftmasker (lm) , samles til en ring m en kædemaske (km)
2.       Runde: 3 lm (tæller som den første stangmaske (stm)), 1 stm, 1 lm, 2 stm, 1 lm, i alt 5 gange, således at der er 6 blomsterblade  på omgangen, saml m. km.
3.       Skift farve og hækl ned omkring de 6  lm huller: 2 stm, 1 lm, 2stm, saml omgangen  med  km til 1.stm
4.       Skift garn til en farve nær farven på omgang 3. Hækl 7 stm i hver af de 6 lmhuller i kronbladene fra før.
5.       Skift garn , gerne til en kontrastfarve til kronbladene som denne  række skal omkranse: Hækl 4 fastmasker (fm) 1 lm, som danner hjørnet /spidsen af blomsterbladet,  4 fm og hver 10 maske  mellem de 2 lm i 3. Rk hækles ned i 3. Ring med en stm, således at kronbladene dannes, dette gentages 6 gange. Luk omgangen m 1 km til den første fm.
6.       Skift garn: 1 fm i alle masker,i  hjørnet af 6 kanten hækles 1 fm , 1 lm 1 fm. Dvs der er 10 fm på hver side af 6-kanten.
7.       Skift garn:11 stm 1 lm i alt 6 gange.
8.       Med samme garn som 7 omg. Alle sekskanter hækles sammen med fastmasker i hver maske når lapperne lægges ret mod ret.


Ellen Bisgaard, www.enafdagene.blogspot.com

Kommentarer

 1. Hvor bliver de fine - kan godt se, at jeg snart skal have pudset hæklenålen, for min "to-do"-hækleliste vokser ;o)
  Kh Karen

  SvarSlet
 2. Hej Sonja! Velkommen til her på siden- håber du kan bruge opskriften til noget- den findes jo mange steder på engelsk, men jeg havde lovet en kollega at oversætte til dansk og fandt så ud af at jeg ikke hæklede efter den engelske opskrift- men lidt anderledes- så denne her er skrevet som jeg hækler mit tæppe..
  Hej Karen! Ja - men jeg er lidt ked af at det foto jeg kunne lægge ind her ikke er så godt- har lavet opskriften i et wordformat - men kan ikke finde ud af at lægge det ind på bloggen... i worddokumentet er blomsten scannet ind så størrelse og farver er bedre.. ja to do listerne vokser meget nemt når man færdes i blogland....

  SvarSlet
 3. uh sådan et tæppe må være flot!
  Knit and hugs
  Thea

  SvarSlet
 4. Hej Thea!
  Velkommen her på bloggen- dejligt at få en kommentar- jeg glæder mig til at se dig her igen- og følge din blog også :-)

  SvarSlet
 5. Hei! Jeg har brukt oppskriften din til å hekle en ball til min lille sønn. Den ble fin. Jeg har også linket til oppskriften din på bloggen min som jeg endelig har kommet i gang med i dag faktisk! Takk for oppskrift!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingrid Hanne, hvor er jeg glad ir t u kunne bruge opskriften, og mange tak for linket

   Slet

Send en kommentar