troldepus' tryllestavDa jeg i 70'erne gik i Houlbjerg-Granslevskole blev Troldepus læst højt af Fru Andersen når hun var færdig med at læse op af bibelen i religion. :-) ud fra devisen: "Hvis I lytter og sidder stille til det første så får I en historie"
Jeg kan ikke huske ret meget af hvad bøgerne handlede om- men jeg har lige siden haft et ønske i baghovedet: Gid jeg havde Troldepus' tryllestav- altså den hvor han kan bevæge sig fra et sted til et andet på ingen tid. Han havde vist også en stav der kunne gøre ham usynlig??

Nå men grunden til denne lille anekdote er at jeg efter at have afleveret pigerne for sent som sædvanligt- ønskede mig den der stav- igen, igen og igen... Gid nogle ville opfinde den- "Please Beam me up !"

Kommentarer

 1. Åh ja, det er den sorte stav. Den er god - så kommer man helt til de norske fjelde på ingen tid.
  Den hvide pind er til at stikke i munden så man bliver usynlig. Den tænker jeg også kunne være ganske genial i flere situationer! :o)

  Jaja, herhjemme læser vi Troldepus. Det er et fantastisk univers for banditterne og vi lærer ord som Tornyster og Sporvogn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Her læser vi lidt i alle vi børn i Bulderby- de er ude at hakke roer- hele sommerferien- næsten.. meget opbyggeligt! :-) Tak for stav opdateringen..

   Slet
 2. ih Troldepus var bare min yndlingshistorier som barn. Mindres jeg kunne dem næsten uden af så når min far springte et par sider over i bogen hurtigere at være ved et kapittel, fangede jeg ham i det. For jeg huskede jo at Troldepus skulle forskellige tinge inden han kom til der hvor kapitlet sluttede:)

  SvarSlet
 3. Jeg elsker troldepus, og går ikke forbi en af de små bøger uden at købe den... nogle har jeg to af andre kun en. men der er jo mange bøger. Jeg har fået de samlede bøger fra netto, men det er ikke helt det samme, der er noget hygge ved at hive en lille troldepus bog frem og læse, jeg indrømmer jeg gør det nogen gange inden sengetid, selvom jeg er voksen elsker jeg historierne, med tryllestav og narrestreger. (og den dag jeg får børn er der også noget de kan få glæde af)

  SvarSlet

Send en kommentar