28. december 2016

mellem jul og et nytår!

Hold da op- så blev det næsten hverdag igen ovenpå nogle hyggelige dage med juleaften med familie og venner- vi var 12 i alt her hos os- og havde en dejlig aften- heldigvis kom min mor med and og ris ala mande, min søster med flæskesteg og en veninde med småkager. så det der fyldte mest var juletræets pyntning, rengøring og almindelige indkøb og klargøring- hentning  og bringning på plejehjem og ved tog.

1. juledag nåede jeg også i kirke: præstens anekdote om den ældre dame (præst måske ) der bor på Nørrebro i København og nyder udsigten til trætoppene og dyrelivet på den nærliggende kirkegård- men som blev ødelagt af metroebyggeriet. Besøgende spurgte hende om ikke det var ærgerligt at have mistet udsigten- Nej- for hun skulle bare lige læne sig lidt frem så så hun nogle andre træer- også med egerne og fugle i...  Så budskabet : "Læn Dem endelig ud" og du får øje på det positive og noget andet godt- i stedet for at fokusere på det negative- og de mange oplevelser og fortællinger fra verden med dårligdomme osv- Præsten her bad os fokusere på at der også er gode ting til- blot vi kigger efter dem..

Med de ord i baghovedet og forsøg på at fokusere på positiv energi vil jeg gå 2017 i møde. 2017 fylder jeg 50 år-  jeg har ikke lyst til stor fest- men vil gerne på tur med min familie- så det håber jeg vi får planlagt. 2017 skal også bruges til at søge arbejdsglæde og ny energi i mit job.
Her i slutningen af 2016 er jeg blevet opfordret til at søge et par nye jobs indenfor min branche- samtalerne om dette og med HR-konsulenten osv har givet stof til eftertanke.  Vil jeg skifte og bare få mere af det jeg har- eller vil jeg blive og bruge energi på mig selv og øge min arbejdsglæde i det job jeg har- hvor der trods "skidt" på forruden og gamle "brune" sager er en masse positive elementer...

min chef har givet mig lov til noget personlig udviklings kursus.. så jeg må på udkig efter noget der passer..

Med det i tankerne går jeg ind i 2017- og der er selvfølgelig en masse andre tanker om pigerne og deres skole osv- men det kommer ikke lige med i dag..

Godt nytår derude :-)

21. december 2016

et julebrev med gode ord!

Kære alle

Forleden gik jeg en morgentur rundt om skolen. Jeg gik alene, for det var lørdag, og eleverne på skolen havde valgt at sove lidt længere end jeg.

Der var umiddelbart ikke meget jul over gå-turen. Vejret var trist og gråt. Tågen lå tyk over markerne, og træerne stod nøgne og skuttede sig i decemberkulden. Efterårsbladene lå fugtige og glatte på stien. Det var nemt at skride i svinget...

Så langt fra jul og så alligevel ikke.

For jul er ikke det samme som et snedækket landskab og bjældeklang fra kaner, der kører lystigt forbi i det frostklare vejr. Det er vist kun i Disneys univers og i vores mest naive forestillingsverden, julen ser sådan ud.

For i en skov, der virker mere død end levende. For i en verden af fald, hvor en tuk tåge har lagt sig kold og klam over store områder. Lige dér er det jul.

Jul er Gud, der tænder lys i det mørkeste mørke. Jul er tro, håb og kærlighed, der spirer frem og stille men sikkert fortrænger mistro, håbløshed og ligegyldighed.

Jul giver mod. Juledag med Jesu' fødsel er sammen med påskedag, hvor han opstår fra de døde, det inderste og dybeste ståsted, som vi også på Hardsyssel ønsker at give de mange unge mennesker, som vi er betroet i et skoleår eller to.

Jeg vil gerne ønske alle forældre, tidligere elever, FDFere og spejdere i baglandet og alle andre med et hjerte, der banker for Hardsyssel en rigtig glædelig jul med Guds fred i det nye år.

Tak for din opbakning til skolen - den lever vi højt på hver eneste dag.
 
 
 


Sådan et fint julebrev kom fra min gamle efterskole- Hardsyssel... dejlige ord med på vejen... og kender du nogle unge mennesker der ikke ved hvor de vil på efterskole så kig ind til skolen her ved Struer... det bedste skoleår ever venter derude!
 
 

19. december 2016

så er julen kommet tæt på


ja altså ikke sådan at jeg føler mig lige så nedkørt som Nicolas og Rudolf her.. nej bare at jeg er så klar til at holde juleferie og få slappet af og fixet de sidste pakker og sådan..
men inden det sker så er der et par dages arbejde tilbage- og jeg ved udmærket hvad jeg skal lave i uge 1 på job... det jeg ikke bliver færdig med på onsdag ;-) men fedt at vide at der er arbejde nok så der også er løn på kontoen i det nye år ikk ?

og så får i lige en lille julesang:

apropos aktiviteter nok i det nye år...
garn... det er der altså rigeligt af i mine skabe... der skal ryddes op og dannes overblik i ferien.. og manden min og jeg har lovet også at rydde op i andre af vores gemmer... det seneste halve år har øget beholdningen af sager på lager.. søsters flytning og svigerforældrenes og så er der også vores egne sager som jeg ikke synes vi minimerer selv om jeg jævnligt afleverer noget i genbrug... men i går fik vi lige 4-5 poser og en sæk fra svigerinden med tøj og legesager.. så jeg er selv ude om det ikk....
så juleønsket er at vi ikke mangler noget- blot trænger til en udsortering ;-)

PS: Ved nogen af jer om Gary Larsson som har tegnet foroven stadig laver kalendre (Far out) eller lignende... jeg havde en for 15 år siden med en ny tegning pr dag- og det var så hyggeligt at dele vittighederne med en kollega med samme humor...

8. december 2016

Pakkeleg

 Er spændte på om mine kollegaer bliver lige så begejstrede...  Kom så Rudolf!

Så er der julefrokost på kontoret og pakkeleg ... Vi skal have to pakker med til25-30 kr... Hm. Fandt lige en lille flaske uåbnet sprut i skabet af østeuropæisk herkomst... Mindst 5 år gammel...  Det kommer vi ikke til at savne... Og så er der en lille æske chokolade... Og sidst men ikke mindst har jeg hæklet mug cover inspireret af rensdyr... Den vil pigerne nødig af med... Så bliver vist nødt til at lave noget lignede til dem også ... 


Minfullness


 
Efter et par dage væk fra skrivebordet og et presserende behov for overblik og prioritering og en kommende weekend med en julefrokost fredag og et kobberbryllup på Sjælland lørdag...og forventninger til Underholdning så har jeg lige nu bare behov for stearinlys og stille musik i baggrunden... Og at trække vejret helt ind...og fokus på at forberede en ting..og fra sortere alt det andet der må vente :-)
 


5. december 2016

julehuskeliste

Jeg plejer at skrive huskelister i mit notesbog, på bagsiden af kuverter, på kaffefiltre eller andet der er ved hånden, når planlægningsånden rammer mig... (det med kaffefiltrene gør min mor- jeg synes lidt det er spild af kaffefiltrepapir, men hvis der ikke er andet papir ved hånden så duer det ;-)..
 
I år har jeg dog lavet en digital liste,, den er her..i udklip.. hvis nogen kan fortælle hvordan man vedhæfter en pdf så giv gerne lyd :-)

Mind mig lige om at jeg bruger den igen næste år... ellers er der jo ingen vits i at lave den på pc'en...

 


 
 
 

4. december 2016

Julesokker

Vi har ikke rigtig haft julesokker før... Altså vi har to stofnisser der har en rød strikket sok hver hvor der hver morgen dukker et stykke slik op... Men sådan julesokker som vi hænger op i Rema eller nede i banken her vi ikke gjort i... Men i sommers skiftede vi bank og nu har de sørme skrevet kort til hver af pigerne at de kan hænge en sok op dernede... Og så skal vi da også have en op i den lokale Rema... Så i eftermiddag er der blevet syet sokker... Af gamle duge, patchworkrester og foer af gamle frottehåndklæder... Alt fra lageret... Sok nr fem er til naboens pige... Hun kommer vist hjem til sin mor imorgen og så tror jeg sokken skal over at hænge på hendes dør ;-)
    Og den sidste sok her fandt jeg i fredags i genbrugsen... Den skal vist bare være min til pynt ...


1. december 2016

Nisserne kommer

Lidt ad gangen dukker de op, sammen med stjerne og lyskæder, skrabekalendere og julekalender i tv, vaniliekranse bagning hos min søster og lidt havregrynskugletrilning.. Jo jo december  er skudt igang.. Klasseværelserne er pyntet med guirlander og næste legegruppeaftale er med risengrøden og nissehuer. Min mor har lovet at komme med and og risalamande juleaften og min søster står for flæskesteg... Og der mangler ikke så mange gaver førend der er styr på den del også... Men jeg har ikke sat flueben på de lister jeg plejer, så overblikket mangler... Til gengæld er det hektisk på job. En kollega rejser og vi får en ny... Det sker ikke lige helt uden ekstra arbejde, men det skal nok blive godt med ung frisk energi til kontoret :-)