Gå videre til hovedindholdet

Opslag

Viser opslag fra juli, 2016

Pause

Der males sort..  stakittet som blev sat op for snart to år siden er blevet malet lidt ad gangen og nu står sidste del for tur, inden det begynder at regne igen. Men puha det er varmt i solen i dag. Pigerne har hjulet og vasket maling af sig ind imellem og Dennis har bragt kaffe, og Pernille hentet vand og nødder.. nu er melonpausen slut( ikke menopausen som ordbogen foreslog ) og de sidste ti brædder skal sværtes... Og så hentes der vist pizza og vi kører ud i sommerlandet og spiser den et sted h ør tæerne kan dyppes... Men lige et par strøg mere...

Liljer

Jeg skal da lige nå at vise et billede at de liljer der kun var knopper for to uger siden. Der er stadig knopper for de sprudlende ger ud en ad gangen, men når der kommer lidt regn på dem klasker de hurtigt sammen, så håber at den lille byge der drypper nu er ovre om lidt... I går havde jeg pigerne som i niecer og nabodatter og egne tøser med i Djurs sommerland... Hold få op godt der var store piger med til at følges for ellers ville jeg havde kastet op hele dagen... Dvs Jef har det fint med kun at prøve ting jeg ikke bliver køresyge af... Allerede kl. 11.10 havde Pernille nået 7 ture, heraf to i juvellen, to i vikingeskibet, radiobiler og Thors hammer og western karusellen. Da vi kom hjem sidst på dagen var alle godt brugte og min søster hentede sine piger da hendes job sluttede kl 18, og der var rimelig okay ro da pigerne gik til køjs, selvom der nu stadig ligger tre piger på råd og række og snorker... Ferie er en dejlig ting....

Sommerfarver

Josefine har givet mig en fin perle, og af Pernille har jeg fået et farvestrålende elastik armbånd.. Og benarmbåndet i kohorn er fra mig selv.   Den brune farve er fra solen ;-) Og så har jeg 6 fine børnebøjer jeg giver væk, hvis nogle skulle mangle ? 

Klude bølgen

Sådan et par flyveture, ventetid i transfer lufthavn Berlin gav lige god mulighed for at hækle noget ukompliceret... Nemlig klude med stangmasker i bagerste måske, så det ligner lidt rib .   Den røde er i bølgemønster, men sugeevnen er den samme .   Der er mere bomuld på lager... Det marineblå strikkede jeg af i 1994, og trevlede op igen nogle år senere.... Det rødlige er vist også fra dengang...  Et par af kludene blev flittigt brugt i ferielejligheden... Og er nu røget i vaskemaskinen... Så må jeg se hvornår enderne bliver hæftet.. Det er dejligt at være hjemme, og som sædvanligt efter en ferie tænker jeg på hvor få ting der er nødvendige for os, måske jeg lige skulle få ryddet lidt ud i overflodet herhjemme her i ferien..

Aften på Mallorca

Her fra terrassen er der fredeligt og kig ud over markerne og lidt Middelhav i det fjerne sammen med hundeglam fra nær og fjern (sikkert vagthunde bag diverse smedejerns porte og hegn). Rødvinsglasset er tomt og strikketøjet venter. I dag har vi fået en is og kigget på kæmpe lystbåde i portocolom og nydt at feriestedet Vi bor på er roligt og fredeligt uden mange andre end dem der bor i de 14 lejligheder her (og så er lørdag vist skiftedag).  Igår var vi ved stranden "trenc"og få salt i øjnene sammen med vildt mange andre badegæster og kørte forbi et salt indvindingssted efter at vi havde fået paella med alt fra havet til frokost. Hold da op man kan køre længe på sådan en solid risret... Og at kunne stege et spejlæg og undgå friture bliver en hel fornøjelse.. Og det kan vi heldigvis styre helt som vi lyster her hvor der er et passende mindre køkken i lejligheden. Og så kan man jo bruge pengene på rødvin i stedet :-)

Turkise badenymfer

På vej i poolen i nye badedragter...med attitude... 

Imponerende imponeret

Limetræer med stammer på 35 cm... Beskåret i højde så man kan kigge over den og med mange frugter på og velduftende blade når man nulrer dem... Olivenlunde og stenhård rød jord, gamle frugt træer som måske er abrikoser og rosmarin og timian... Det er en lille fin oase Vi bor i her på Mallorca... I dag er her kun 23 grader og skyer, men mon ikke vi så finder på andre aktiviteter end pool og badning?   

Lige nu i haven

Selv om der kommer rigeligt med vand så er det lige nu nogle af knopperne står klar, mon ikke lidt mere varme ville få det hele til at bugen i farver?

Bare en fornemmelse...

Jeg strikker sommertop og strikkkefastheden passer... Men jeg er pænt sikker på at der nok skal hækles en kant i halsen inden den her top kan anvendes ;-) for selv om den går langt ned bag på modellen, så slasker min indtil videre rigeligt... Mit garn er noget der hedder spray fra hjertegarn lige fra lager ...

Søndagskagebagere

Når man lige er færdig med 2.klasse er det så hyggeligt at bage kage og hvis man så kan læse lidt af opskriften undervejs (selv om det er nemmere at få mor til det) så er søndagsfreden sikret, især hvis man får lov at spise de fleste af kagerne selv...

Fem gange fem...

Med foto...

5*5cm er en start

Og bare man har mange nok kan de ende med at blive et tæppe...Jeg ved endnu ikke hvor stort, blot at mange af lapperne har ligget i en æske i mine gemmer i 15 år ca....  Og selv om jeg har købt stof til pigetøj og skjorte til mig selv, så frister arbejdet med lapperne bare mere... Måske fordi jeg føler der bliver ryddet lidt op samtidig? Jeg sad i hvertfald til kl. Halv to i nat og syede og strøg... Mens manden sov foran fodbold kampen så jeg krimi på ipaden foran symaskinen... Ren Win Win.. ovenpå en skøn dag med frokost på lø Croc på havnen i Ebeltoft... Flamberet gedeostetærte kan godt anbefales hvis du kommer på de kanter en dag.... Ø i caféens navn handler om økologi og er ikke en fejl :-) 

Præcis som det skal være

Intet nyt under solen, dansk sommer som sædvanligt :-) Og skønt til strik, som pt står på et hjemmekomponeret tørklæde med retriller, vendestrik og selvstribende farveskift... Det passer til min nye ikke vandtætte jakke som har samme grøngrå farve som der er imellem det kulørte... God fredag!