31. marts 2013

Udsigten kan jeg ikke klage over

Lige nu er her så stille at jeg kan høre hvordan det suser for ørerne. Det er dejligt for pigerne sad på bagsædet af bilen næsten 4 timer i træk og grinte, drillede, råbte og skreg mens jeg var chauffør. Manden kørte den anden bil, for den er der behov for her i Randes i den kommende uge, og når morgendagens fødselsdag hos min søsters familie i Silkeborg er ovre ville jeg gerne køre direkte hjem. Og så kunne vi jo få et af mandens akvarier med herover så der kan kommes vand i og startes op med det inden vi flytter rigtigt. Så vi fik åbnet vores nye bolig og fik set på det hele. Pigerne får hver deres værelse og stiftede på under en time bekendtskab med naboens drenge... Det bliver godt... Der hvor vi flytter fra ser vi ingen børn på vejene.... Vi har snuppet en nat på hotel for mandens opsparede point og har spist kinesisk... Nu er jeg tilbage på hotellet, skal have benene op efter den seneste uges tumlen med sække til genbrug og flyttekassens.. Og om lidt returnerer de tre andre fra en provianteringstur i fakta... Og så er det ellers i kassen med ungerne... De fatter ikke hvorfor det er lyst, og jeg vænner mig altså også dårligt til det der sommetider...
Hav en rigtig dejlig sidste påskedagsferie til jer der har det... Og om godt et døgn går det løs igen..

24. marts 2013

Æble blåbær crumble

Josefine har skoldkopper, det er 3. dag så der går nok lige et par mere inden pletteren kulminerer.. Så søndagens tur i svømmehal var kun for Pernille og mig... Godt hjemme igen stod den på kaffehygge og lidt lunt med cremefine på..

Opskriften på smuldretærten får du lige her og det er nemt at gå til...

3 æbler snittes i fine stykker i en ovnfast skål.
Giv det nogle minutter i microen med en dl juice
Rør 1 spsk maizena op med 2 spsk vand og rør i æblekompotten.
Giv æblekompotten lidt mere tid i microen.
Bland en pose blåbær 225 gr og 3 spsk sødemiddelpulver i og rør rundt.

1,5 dl hvedemel,
1 tsk kanel,
2 spsk sukker og
50 gr let margarine, smeltet blandes og drysses over frugten i fadet.

Bag ved 180 gr varmluft i 25 min.


Velbekomme!

21. marts 2013

Dessert udenfor sæsonen

12 kroner bakken for jordbær.... Hvad går der galt her i marts med sne overalt? Nå men vi skal altså have jordbær med mælk og sukker til dessert lige om lidt.... Er det ikke dejligt!

20. marts 2013

Fix og færdig

Det blev lidt sent i aftes inden min nye taske blev færdig. Her er den med hjemmelavet pipingbånd og voksdug på indersiden eller ydersiden, det afhænger af hvordan jeg vender den. Jeg forhøjede kroppen ifht målene på Bang Bangs anvisninger og nu kan den bruges til svømning eller det allerstørste strikketøj....
Tasken var nem at sy- yderstoffet er et gammelt pudebetræk købt hos Vera , pipingbånd er lavet efter Marapyttas anvisning hvor jeg har brugt stof fra et viskestykke og tørresnor, håndtagene er også fra samme ternede viskestykke- og inderstoffet er voksdug vistnok fra Stof 2000 fra forrige års kollektion- eller lignende:-)

19. marts 2013

Tasker, lange, store, små.......

Bang bang har lige lavet en skøn nem dit på en taske.... Hurtigt inspireret er jeg nu igang med at sy en....

man kan selv vælge

I min mail boks idag var der følgende nyhedsbrev som lige vakte lidt eftertanke- måske du har lyst at læse med sammen med mig hvad Line skriver om at vælge dagens udgangspunkt:

I dag, for et år siden, døde mine børns far


For præcis et år siden døde mine børns far. Pludseligt. Ingen forvarsel. Intet.

Det var forfærdeligt. Forfærdeligt at tænke på, at mine børn skal leve uden deres far resten af deres liv. Forfærdeligt, når lærerne øver børnene i forårskoncerten til på torsdag og siger "Lad som om jeres forældre sidder nede på pladserne", fordi Lea og Bertrams forældre vil aldrig sidde der sammen. Jeg kunne nemt vælge at denne elendighed skulle definere mit liv. Det kunne nemt være min "undskyldning" for at opføre mig grimt over for andre og for livet.

Men midt i vores store daglige sorg, så har vi det godt. Det har vi valgt. Det er en beslutning, vi har taget, og det er med garanti også det Lea og Bertrams far vil ønske aller mest. Vi sørger, vi mangler og savner, men alt er godt. 

Alle har et valg. Man kan vælge, at lade det dårlige og det svære overtage. Den hårde skilsmisse, arbejdsløsheden, døden. Man kan nemt falde ind i at lade det dårlige styre livet for én. Fordi man har mistet en nær ven, et arbejde, en ægtefælle, eller at økonomien er alt for stram mv, så kan man gøre det okay over for sig selv at tillade, at livet som helhed er hårdt. Man tillader sig at skrive grimme mails til andre, man tillader sig at tage alt for meget på i vægt, man tillader sig at vrisse af børnene, og man tillader sig at nedgøre andres initiativer. Fordi det er hårdt!

Prøv at tage en dag ud, hvor du ikke tillader dig at være i det sædvanelige negative sted. Det kan nemt blive en dårlig sovepude at have den undskyldning "Jeg har det hårdt". Hvis du dropper den tanke for en dag og i stedet tænker, at alt er godt, så vil dit udgangspunkt til andre mennesker og til hele dit liv være anderledes, så kan du nemlig ikke tillade dig at skrive "den sure mail" eller vrisse af dine børn, fordi du har det faktisk godt i dag. 

Lad det være et eksperiment en enkelt dag og se på, hvad det giver dig.

Det kan være et rigtig svært eksperiment. Jeg har mange klienter, som jeg hjælper og følger tæt. Det er en kæmpe glæde for dem, at den dårlige ting ikke længere skal definere og undskylde "et dårligt liv". 

Her hjemme har vi holdt en fridag i dag. Det er en speciel dag. Det er en mindedag. Vi har været i Netto og vælge hver en blomst, og vi har været på kirkegården og skrabe sneen væk fra gravstenen. Min datter synes, at farmand skulle have lidt at drikke, så han fik en god del af hendes juice. Så midt på plænen på kirkegården er der skrabet én gravsten fri af sne, der er farverigt af forskellige blomster (som helt sikkert ikke alle vil overleve den kæmpe snestorm vi stadig afventer) - og med lidt gul juice i sneen, så er alt godt.


Kærlige tanker fra
Line BassøeHu ha det er svært at følge Lines opfordring om positiv tænkning... jeg falder ihvert fald i den sorte gryde om hvor synd det er for mig at jeg er nødt til at hente børn hver dag og også nødt til at aflevere dem hver dag og aldrig kan arbejde længe uden at det er nøje til rettelagt- aldrig fordybe mig og blive færdig på job- aldrig dit- aldrig dat... ind imellem så er jeg altså noget af en brokkerøv...
Det gør ikke mit liv bedre- men hvordan kommer man igang med at se på det man har istedet for det man savner ?11. marts 2013

Vi samler fødselsdagsgaverne...

Ja det er selvfølgelig LEGO friends der er det store hit når man fylder 6 år... Jeg er så glad for at LEGO har lavet den serie. Var skuffet for 3-4 år siden da jeg opdagede at der kun var starwars og ninjago i grå, brun og blåt... Det tænder altså ikke pigernes lyst til at smule klodser... Men nu er det sjovt.... Også for mig som byggede ret mange huse af LEGO da jeg var barn....


10. marts 2013

De lyserøde rester

Søndagen går på held, efter en tur i svømmehaller fejrer vi at Pernille fylder 6 år imorgen med en hjemmelagt lagkage, ikke hjemmebagt ... Hindbær i flødeskum... Mums... Imorgen spiser vi hyggelig morgenmad og pakker gaver ud og på fredag kommer børnehaven på besøg.
Noget af det jeg glæder mig meget til ved at flytte til randes lige om nogle uger, er at det bliver så meget nemmere at få familiebesøg når pigerne fylder år. Ingen af vores bedsteforældre synes det er sjovt at rejse en halv dag og overnatte længere.
Ellers er der blevet bagt pølsehorn og pandekager en masse, da der udover børnefødselsdag er en brunch næste lørdag vi skal med til... I aften skal der vist lige pakkes et par gaver ind.. Manden har hjembragt dem, og så må jeg nok pakke ind. Heldigvis er der ikke så mange som til jul, for jeg synes ikke det er sjovt, så her kommer ikke fine fotos af lækker indpakning...
Nej jeg vIl hellere læse i denne bog: Elizabeth George, en fars begær... Når den er læst sender jeg den videre til en af jer der lægger en kommentar herunder... Jeg trækker lod næste søndag..
Og bogen fra sidst skal sendes til kommentar nr 2, da Josefine valgte tallet 2 ud af 5...
Så kære Dorthe, en bog er på vej når jeg får den postet med videre......


8. marts 2013

8. marts kvindedag for 113. gang!

I anledning af at det idag er international kvindedag vil jeg lede jer hen på bloggen Mandfjols for den skal jeg da lige kigge på fremover :-)


Tænker du over forskel i køn:

  • ifht dine børn og deres kammerater og legene som initieres i børnehaven af de voksne?
  • der hjemme ifht hvem der først springer på opgaverne ?
  • på arbejde ?
Eller er det helt passe- og ikke relevant i danmark at være opmærksom på det emne?

5. marts 2013

Blåt er godt for øjnene


Eller noget der ligner...
Der kom en fin pakke ind af døren idag, jeg har byttet mig til et stykke af æblestoffet her nedenfor med et lyserødt tilsvarende hos Helle Malene med bloggen Glade tanker.
Stoffet nedenunder med de geometriske mønstre er en sødahl dug som en dag skal være bagside af et tæppe.
Det store blomstermønster herover er fra nogle dækkeservietter og jeg synes det er så fint, men det kunne være sjovt at finde ud af hvem designeren er ?


Sødahl dug i kraftigt coatet bomuld

Blødt dejligt forvasket flonelsstof.

4. marts 2013

Natlæsning

Hvad gør man når man vågner midt om natten, inden 3, og tankemylder om pakning, indretning, arbejde, børnefødselsdag osv kører rundt i hovedet så søvnen ikke vil indfinde sig... Heldigvis er der ikke en ekstremt krævende arbejdsdag foran mig og samvittigheden er god da jeg fik produceret det jeg skulle både til nogle deadlines både fredag, lørdag og søndag, ja nu jeg tænker efter så er der faktisk blevet produceret effektivt arbejde i 13 timer siden fredag eftermiddag hvor mine kollegaer gik på weekend. Dejligt at jeg føler mig lidt med det er længe siden efterhånden.
Men så bliver der tilgængelig plads til tanker om den forestående pakning og logistikken omkring flytning og indretning... Nå men nu er jeg stået op, har sat mig med vand, hyggetæppe og bog... Bogen kan i øvrigt anbefales, foregår i Indien ca 1918 mv.... Impressionisten af Hari Kunzru, lige nu foregår den på paladset sammen med eunukkerne :-)
Bogen skal iøvrigt videre når jeg har læst den, så meld dig på banen herunder senest d. 10. marts og jeg trækker lod og jeg sender den til dig...

1. marts 2013

Tidlig morgen

Josefine kravlede ind i min seng i nat, inden kl. 2, for da var jeg oppe at tisse, og da havde hun vækket mig mange gange. Jeg gik heldigvis i seng halv ti igår så det hjælper lidt på det. Lige nu er her stille, morgenmaden er klar og jeg har nogle papirer jeg gerne vil læse inden pigerne vågner og jeg nyder solopgangen og kanden med de fine tulipaner på bordet..og at her dufter af kaffe og nytrykt avis... Jeg får en ny kollega idag og der er velkomst kl. 9, så der er ingen grund til panik mht urets gang.. Eller der bliver der nu nok i den sidste ende alligevel, køen ind mod København hænger altid som en sort sky ifht tidsforbruget...
Dagen idag bliver lang, noget skal være færdigt inden fyraften men manden kommer hjem så piger og mad hænger ikke på mig.
Igår var jeg til et fyraftensorienteringsmøde og løb på en der var gammel ven med en tidligere kollega, hvorfor var det lige at det gav et boost energi? Jeg har i meget lang tid valgt alle de spændende temamøder med ny viden fra, fordi jeg bare ikke kan nå det i hverdagen. Men det giver altså lyst til at arbejde med tingene på en ny måde og alt bliver ikke bare som det plejer og netværket giver den slags også lige en hånd. Apropos så har jeg 9 års jubilæum i mit nuværende job idag... Tænker umiddelbart på hende der i en dansk film der siger: 7 år Niels, 7 år, så kan man noget.... Hav en god fredag...