31. oktober 2012

nyt land- nye ideer!

ind imellem opdager man en blog som man ikke har set før... igår så jeg den her:  Dig-mig en dansk pige der bog i Holland- uh hvor laver hun mange fine sager...vildt fed inspiration! og en lækker butik også!!! Dejligt med en superfin blog man lige kan få lidt ny krea energi fra :-)


Fin fin knagerække


Bil taske!!!


Lækre håreleastikker!!Fede fede puder... 

30. oktober 2012

Halloween hot og not?


Pigerne snakker for vildt om at blive klædt ud og gå rundt og råbe: " slik eller ballade" på gader og stræder... I min verden havde jeg ikke set det komme- for der kommer ikke nogen og banker på hos os- der er ingen børn udover vores på den parcelhusvej vi bor.. :-( men jeg kan da godt huske hvor misundelig jeg var på de børn der fik lov at "rende" rundt og "tigge" penge da jeg var barn til fastelavn... (Kan godt selv høre hvor ordene kommer fra... min mor .-)

Men hvis man går rundt hvornår gør man så lige det? 31-10: Er det en helt almindelig onsdag aften man går gaderne tynde med ungerne for en pose slik?

Lidt input behøves :-) Pernille vil iøvrigt være havfrue :-) Ok med mig :-)

28. oktober 2012

retro stof gemmerne


Da jeg i sommers lavede give away vandt Trine en af pakkerne... nu har hun skrevet efter noget Cirkelinestof- så jeg skal på jagt i bunkerne.. her er lige et gensyn med alle lapperne fra i sommers..


Bonusinfo: Jeg er fornylig kommet over en pæn portion bambistof- det der er mintgrønt i bunden... så der er en giveaway coming up- En af dagene!!!


27. oktober 2012

at hækle en trøje.. og garnudsalg.dk....

det har jeg fået lyst til- da jeg så den her- men det eneste beklædning jeg kan huske at jeg har hæklet var en slipover i 6. klasse- også med 3 stangmasker luftmasker osv...så basis viden og teknik er vel ok?Jeg kan godt se at en trøje er mindre end et tæppe- men man skal jo tænke mere- tror jeg- Har du prøvet?

Og så er der i øvrigt oktoberudsalg i Garnudsalg. Hvis du ikke har handlet garn på nettet kan jeg kun anbefale dette sted- deres kvalitet og service er fin. Du får rigtig meget garn for pengene og det er i god kvalitet.
Se lige de her farver:

fra serien med deres Recycle Cotton Indigo Tweed som er lavet af gamle cowboybukser....


26. oktober 2012

vandsøjletryk 10.000- jeg siger det bare...

Der er ting her i livet som min mand og jeg kategoriserer som "need to know" og "nice to know"... og nu har jeg igen sat mig ind i et emne som jeg for et par år siden absolut ikke mente var relevant...(jo måske i forbindelse med indkøb af superlækkert udstyr til vandreturen i Nepal!) og det fortalte jeg min jævnaldrende barnfrie kvindelige single kollega igår..(hun funderer nemlig af og til over forskellene i vores liv) :-) Det gør jeg også...har trods alt været i hendes sko størstedelen af mit voksenliv...

Tilbage til sporet: Jeg har tjekket nettet en lille bitte smule omkring Colorkids flyverdragter... de første 5 vintre med børn er gået med arve flyverdragter- endda så dejligt rigeligt af dem- men i sommers "flottede" vi os / rettere jeg mig og købte en fin en sammen med noget andet børnenoget (betræk!!!!) på den blå avis- og i vores sommerferie blev det til en ny flyverdragt på udsalg... og for et par uger siden blev lagerstanden tjekket og jeg synes det var nogenlunde ok- lige indtil Josefine tager sin nye brugte og fine dragt på - og jeg kan se at hun altså er lidt større end str 104- og de 2 dragter i 110 som Pernille brugte sidste år begynder at være repareret rigeligt- og da Josefine så allerede på dag 2 ender dagen i næsten drivvåd dragt- og jeg forventer at det samme bliver tilfældet med dem på lager i 110- ja så tjekkede jeg selvfølgelig dba for Colorkids modeller med højt vandsøjletryk- hm- det er ikke dem der er i brugt avisen- tilgengæld fandt jeg så en på tilbud til 499 (sat ned fra 1000 kr) lige her...hos crazysport i Struer....

og den har bare at holde hende tør og varm hele sæsonen.....

så vandsøjletryk 10.000 kom bare an... øh.... håber at Pernille ikke sætter sig i alle vandpytter for jeg ved ikke lige hvor meget vand hendes sommerferietilbudsdragt og arvedragt i str 116 fra ukendt mærke kan klare...
Men sidste vinter gik hun kun i gummistøvler fordi de var pænere end de varme støvler............ hm imorges havde hun termostøvler på- til sine strømpebukser... håber hun har en god udjævning af kroppens temeraturer.. hun plejer ihvertfald at klage når hun fryser...
Men hvorfor er det at jeg en morgen som idag når vi er næsten ude af døren kommer i tanke om at det er nødvendigt med noget varmere på fødderne- og ikke kan huske hvor termostøvlerne er?
Sker der en ERASE ALL hver nat foroven? Eller er det det der med need to know og nice to know?

Jeg kan ihvertfald sige at der er rigtig meget at min tillærte viden fra de seneste 5½ år der allerede er gået godt i glemmebogen.....

link til fin perleskål, inspiration fra blogland igen!I får lige et link til en superfin perleskål jeg fandt på en dejlig blog igår... Det skal jeg bare prøve...

25. oktober 2012

Det store stygge slumre tæppe


Er nu oppe på 36 lapper ca 145*145 cm, alle hæklet sammen undervejs så tæppet bruges løbende af Josefine om morgenen når der er koldt v morgenbordet.  Og af mig i sofaen.... iaftes kom en bane mere på.... og der er brugt mere end 1 kg garn fra lageret efterhånden...
Håber i holder varmen i blogland:-)


24. oktober 2012

stille og mørke morgenerDer er da godt nok tyst på bloggen pt- jeg ghar haft travlt- på arbejde og hjemme- og har det stadig- bare ikke helt så meget- efterårsferien brugte vi med nogle dage i Lalandia- herligt og sjovt- men deres omklædningskabiner er bare for små til børn og voksne sammen- og familiekabinerne er der ikke nok af ifht at der kommer så mange familier- men stadig 100 gange nemmere end sidste år- børn på 4 og 5 er nemmere end 3 og 4! Og sådan går det jo hele tiden..

Mit kamera lå i tasken det meste af tiden- og vel hjemme igen stod der så en uges vasketøj, og ferietasker til udpakning- det sidste er stadig ikke kommet på plads..

I ferien fik vi et tilbud fra nogle der  helst pr. 1.11! ville leje vores hus,- som jo har været til udlejning siden maj- desværre ville de kun binde sig 6 mdr- dvs at vi lige kan nå at flytte og så skal vi til at finde en ny lejer- risikabelt- så Dennis pendler fortsat til Randers søndag aften og hjem torsdag aften-

Og nu sætter vi huset til salg- spændende om der er nogen købere til det- men det giver lige lidt ro at vide at udlejningsfirmaet ikke dukker op og viser frem mere- og at der lige går et par uger inden mægler begynder på det igen- så lige nu står min symaskine fremme på spisebordet igen- den har ellers levet et liv frem og tilbage et stykke tid- for de der beskeder kl. 14.40 om at der er en fremvisning kl 17.30 er altså lidt udmattende hele tiden at skulle være klar til, især uden gevinst..

Arbejdet kalder...  hav en god dag...


23. oktober 2012

Stadig flotte farver i haven..


Glemte at tage.blomster med til en kollegas fødselsdag i morges. Men nu venter de nyplukkede på at blive afleveret i morgen.
Bedre sent end aldrig....

12. oktober 2012

strik mens du går eller venter...

Blicheregnens museum har lige lavet en lille vandretur med hærvejsstrik hvor man skulle  strikke mens man gik- det synes jeg er vildt fascinerende- måske fordi jeg er ret sikker på at mine formødre gik og bandt hoser ude på den jyske hede for måske 120 år siden :-) jeg ved ihvertfald at nogle af dem gik fra Hovborg til Kolding- så mon ikke de beskæftige hænderne undervejs ?

Og fordi jeg selv holder meget af at få ventetid til at gå med at strikke eller hækle- det skriver Christunte lidt om her- hvor hun nørkler i køen i Disneyland..  Jeg strikker også når jeg holder i laagne køer i bilen- men kun noget der ikke kræver man kigger på det- for lige pludselig skal man jo køre videre .-)  
Hvor udnytter du ventetiden med håndarbejde?Vandrende strik er en udstilling på Herning museum som kan ses indtil 21. oktober 2012. Måske en ide til efterårsferien hvis du er på de kanter :-)


Citat herfra frilandsmuseet:

Strikning

"Du må aldrig lægge hænderne i skødet", sagde mor, "men altid have et strikketøj ved hånden, når du ikke har noget andet."
(Karoline Graves: "Ved Halleby Aa", s. 14)Strikning var de fleste steder i landet noget, kvinderne tog sig af. Der skulle strikkes strømper, huer, vanter, trøjer, uldklokker og senere også underbukser. Det var som regel uldgarn, man strikkede af, men ulden kunne blandes med f.eks. hundeuld eller menneskehår. Garnet blev fra garnvinden vundet op til et nøgle. Vandt man det op på en vindepind, fik man et nøgle, som kunne trækkes op både udefra og indefra. Strikkepindene til strømper var lavet af metal, mens de lidt tykkere pinde også kunne være af ben eller træ.
Pige
Strikningen var et typisk mellemarbejde, som foregik, når der ikke var noget andet arbejde, der skulle udføres. Man gjorde det f.eks., når man holdt mørkning om aftenen, inden det blev helt mørkt, hvor man gerne sad et stykke tid i tusmørke for at spare på lyset. Man behøvede nemlig ikke at have lys for at kunne strikke.
Når en kvinde skulle et ærinde, havde hun gerne sin strikkestrømpe med, så hun kunne gå og arbejde på den på vejen. Ellers kunne hun få ord for at være doven. Det gjaldt også, når hun skulle ud at malke. Da bar hun malkespanden på hovedet ovenpå en malkekrans, så hun havde hænderne fri til at strikke, men det krævede megen øvelse. Garnnøglet kunne hun have i lommen eller fæstnet på brystet med en strikkekrog (gillikrog) eller en nål. Her var det en fordel, at det var vundet på en vindepind, så man kunne trække garnet ud fra midten af nøglet.
Noget af det strikkede uldtøj skulle vaskes, valkes og blokkes, inden det blev taget i brug. Det gjaldt især dagligtøjet, som skulle kunne tåle meget slid. Man dyppede tøjet i varmt sæbevand eller urin og gned det mange gange frem og tilbage på et rillet valkebræt. Denne behandling gjorde uldtøjet tættere og stærkere, men tøjet krøb også, så man måtte strikke det lidt større, end det skulle være. Bagefter blev tøjet skyllet og trukket på blokke for at få den rette facon. Først derefter var tøjet færdigt til brug.
I dele af Jyllands hedeegne, det man kalder bindeegnen (binde = strikke), havde man strikningen som erhverv. Hedegårdene gav ikke basis for korndyrkning i større stil, men til gengæld var de velegnede til fårehold, og af ulden fra fårene strikkede man til salg i hele landet og til eksport. Havde man ikke nok i sine egne får, kunne man få uld gennem den hosekræmmer, som opkøbte strikvarerne og sørgede for at sælge dem videre. På denne egn strikkede både mænd og kvinder, og børnene lærte det allerede, når de var 5-6 år.
Også i de egne, hvor mændene tog ud at sejle, lærte drengene at strikke, så de kunne holde sig selv med strømper, når de var på havet.
På bindeegnen strikkede man på samme måde, som vi gør i dag, men andre steder på landet strikkede man på en anden måde, som af nogle blev kaldt "bondemåden". Man holdt garnet i højre hånd, og med den slog man garnet om pinden for hver maske. Det betød, at man måtte slippe hele strikketøjet med den ene hånd, hver gang man strikkede en maske, og med den metode kunne man ikke strikke nær hurtigt, som med den metode, vi bruger i Danmark i dag.

Forslag til aktiviteter:
Punkterne 1-6 udgør et forløb, men man behøver ikke gennemgå dem alle.
1) Vind noget uldgarn på en vindepind eller en tilsvarende pind (diameter ca. 2,5 cm).
2) Slå op til et lille arbejde - f.eks. en kvadratisk lap på 25 masker.
3) Læs St.St. Blichers "E Bindstouw" og hold selv bindestue, mens I strikker.
4) Fæstn garnnøglet på brystet med en nål eller en gillikrog og prøv at gå, mens du strikker.
5) Når arbejdet er færdigt, skal det vaskes i varmt sæbevand og gnides grundigt, så det bliver valket. Mål arbejdet før og efter valkningen og se, hvad der er sket.
6) Hvis hele klassen har strikket lapper, kan de til sidst syes sammen til et tæppe.Vindepind og gillikrog kan købes på Herning Museum, telefon 97 12 32 66.

11. oktober 2012

den smukkeste morgen i 100 år


Jeg elsker de her klare efterårsmorgener- hvor duggen lige er blevet hvid fordi frosten nogle steder har kysset os i nat- de morgener hvor solen skinner i det gyldne løv- og Pernille der på bagsædet siger at græsset er hvidt. kaffen venter på arbejde og jeg når at snakke med min mor i telefonenen halv time på vej til arbejde....

Hav en rigtig dejlig dag !

10. oktober 2012

lidt mere børnefødselsdag

Tiden siden Josefines fødseldag er jo løbet af sted- og jeg fik aldrig lagt foto fra dagen og forplejningen ud - men her er lige lidt- hvor I kan se at bordet var pyntet med 2 bane2 gavepapir- bollerne med små stykker farvestrålende slik og med revet rødbede rørt med i dejen så de blev lyserøde- der var rugbrødspindemadder- hvilket faktisk blev spist en del af og giver en rigtig god bund i maven.
Æg med tomat spiste børnene slet ikke- det gjorde vi andre så ...og pølsehornene var faktisk bare i overskud- så dem hyggevi med da gæsterne gik hjem- ren win-win!

Note: Mind mig lige om når jeg næste gang bliver inspireret i blogland at jeg altså arbejder fuld tid, pt er alene med ungerne 4 dage om ugen og ikke har nogen au-pair til at hjælpe med de basale detaljer... Det kom jeg nemlig i tanke om da jeg havde stået og puttet frugtstykker på spyd 2 timer i træk aftenen inden gæsterne skulle komme ....
9. oktober 2012

Næsten alene hjemme

Se bare lige her hvem der holder vagt her uden for vinduet!
______________________________________________________________________
This email has been scanned by the Symantec Email Security.cloud service.
For more information please visit http://www.symanteccloud.com
______________________________________________________________________

efterår i Dyrehaven

Kan det kaldes en tradition når man har gjort noget 2 år i træk ? Ja lad os sige det :-)
Men I skal da lige se de dejlige billeder fra forrige søndags tur ud at se på Krondyrene...

Har I et sted I tager ud til på særlige årstider? Kastanjesamlerskoven? Indsamling af ting til juledekorationer? Juletræshentning osv? Alt sådan noget kunne være skønt at gøre lidt mere - og jeg er sikker på at det er de traditioner ungerne vil huske tilbage på som kendetegn for sæsonen eller højtiderne...8. oktober 2012

Blæsten går frisk over Limfjordens vande

Vi synger ikke med på Nephews Hjerterstarter- men der var vind i sejlene da vi på Josefines fødselsdag gik en tur langs Limfjorden- dejligt efterårsvejr var det :-)

7. oktober 2012

så fint som det kan blive!

Vi var jo til firmafest på mandens arbejde sidste fredag aften- og se lige her hvordan vi så ud lige inden vi kørte og overlod ungerne til barnepigen og chokoladekagen som de bagte :-)


Jeg tror det er mere end 5 år siden jeg har følt mig så pæn i hår, tøj, make up osv- uden at skulle have et barn på armen- som til vores bryllup :-) Så må vist lige prøve at gøre lidt mere ud af mit udseende fremover- det var egentlig en rar fornemmelse selv om konditionen trænger til en opstramning :-)

6. oktober 2012

stjerner

Til Josefines fødselsdag holdte vi et orienteringsløb- og alle fik en medalje til sidst- det var disse Hamaperle stjerner :-)Jeg havde lavet drenge og pige farver- altså dem med lyserødt og lyslilla var til piger :-)

Ungerne blev opdelt i 3 hold- med en voksen på hvert hold- og fik udleveret et kort over plantagen lige bag vores hus.. her havde vi opstillet 3 poster:

Dåsekast, huskeleg og sugerørs/tøm spand konkurrence- tilbage i haven var der en udfordring med at nå op og røre de flag vi havde sat op forskellige steder i haven- så ungerne fik rørt sig og brugt de andre sanser og evner også :-)