30. april 2012

Ny fodskammel på vej...Dette stof skal monteres på puden på den gamle skammel som jeg har stående ved min strikkestol... 
I kan nok se at den trænger til en kærlig hånd og da jeg så fandt det lidt kraftige stof forleden med de gode farver så var det klart at det skulle bruges til betræk og evt en pude..  
Selve skamlen er hvid og var det allerede da jeg fandt den på genbrugspladsen.. godt nok lidt patineret men den får altså ikke ny maling i denne omgang :-)29. april 2012

vest nr II
Pernille har selvfølgelig også fået en vest...  den er super sød og feminin og hun er glad for den...


28. april 2012

Vest nr IHer er så den første vest som er lavet af 2 gamle dækkeservietter, blot klippet til så det passer med det eksisterende kantebånd og kantet med nyt bånd i bakke og ærmegab og på den indvendige syning i siden så vesten kan vendes med vrangen ud uden problemer... meget praktisk når man ikke kan kende forskel på den ene og den anden side :-).


 "fotomodellen" var ikke meget for at stå stille under sessionen...


27. april 2012

på spring..


Alt i haven står nu på spring til at blomstre og bladre.. det er så dejligt og frodigt- og mon ikke at de helt kolde dage er ovre nu - det håber jeg så lad maj blive en rigtig forårsmåned... har du en nem rabarber opskrift? Billederne er fra i tirsdags, så mon ikke planterne allerede er længere fremme nu ?
 
 
 
 
Posted by Picasa

skråbånd uden stjerner på....


så stor blev min rulle med hjemmelavet skråbånd... det tog lang tid at skære, sy sammen og stryge og ikke mindst rulle- var glad for at der ingen pilfingre var hjemme i de timer...
 
 
 
Posted by Picasa

26. april 2012

Står på en alpetop....

eller hvad sandet i børnehavens sandkassen også kan bruges til førend det køres væk fordi det skal skiftes....


Kan du se hvad jeg syr?

 
 
 

Søndag aften fik jeg symaskinen hevet frem- på spisebordet.. hvorfor syr jeg bare bedre i køkkenalrummet end på mit rodede kontor...(fordi det minder om et pulterrum? og der er mere luft omkring mig her i alrummet?)
Nå men mandens eneste rene arbejdsbukser var revnede i bagen og trængte til hjælp- og så blev maskine stående fremme og nu er der gang i dette projekt- eller to små vesteprojekter... Den lyserøde vest bliver så fin med det blomstrede skråbånd.. og sølvtrådsquiltning...
Posted by Picasa

25. april 2012

It's a rainy day, halleluja....


Jeg ved ikke om løvefoden her ser sådan ud idag, men det gjorde den igår hvor det ikke regnede og da det regner i stænger idag er der nok gode chancer for at motivet findes derude i haven idag igen... Jeg bliver aldrig træt af at tage nærbilleder af planterne- måske fordi mit kamera bare er bedst tæt på og udendørs.. :-)
Posted by Picasa

24. april 2012

Sygemeldt

Har lige afleveret pigerne sent og kørte på tanken og købte latte, blødt brød og et blad. Har ondt i bihulerne, næsen løber og har sygemeldt mig. Det er vist en virus for igår var pigerne så sløje at de måtte hentes tidligt. Så nu vil jeg forkæle mig selv og sove på sofaen til tv efter eget valg. Nyd solen derude!


______________________________________________________________________
This email has been scanned by the Symantec Email Security.cloud service.
For more information please visit http://www.symanteccloud.com
______________________________________________________________________

23. april 2012

blå blomst


Jeg fik sprættet dette sengetøj op, vasket og strøget  så nu er det klar til at blive til en fin jakke.. mangler kun at købe tråd og andet småtteri..


Sødahl'en her nedenunder er et genbrugsfund fra i fredags- og det skal blive til pigekjoler..  De andre stoffer er også fra sidste uges genbrugstur.. Sig til hvis du vil have lidt af det hele eller noget af det :-)
22. april 2012

Strikkelise

Strikkede du hestetømmer da du var barn?
Jeg gjorde ikke men lavede fingerstrik for vi havde ingen Strikkelise, og dog, vi havde vist en lavet af en gammel træ garntrisse fra kinesertråd. Hvorfor mon det hed kinesertråd? Det var sort og tykkere og stærkere end alm. sytråd.
Nå men jeg har for noget tid siden i Tiger købt et sæt med en stor og en lille Strikkelise. Den fandt Pernille i skabet i dag og hun ville gerne prøve.
Nu husker jeg hvorfor jeg ikke lavede hestetømmer førhen. Fordi det går så langsomt og hurtigt blev kedeligt... derfor ligger der nu opstartede stykker strik og venter på næste gang vi får lyst til Strikkelise sjov... pigerne er smuttet og jeg vender tilbage til det almindelige strikketøj..

20. april 2012

Fredagsblomsten til dig :-)


Bare fordi det er en dejlig dg idag og fordi der er få timer til weekend og fordi solen skinner er her lige en blomst fra arkivet. Faktisk fra min brudebuket... så det må være fredagens candy eye.....

19. april 2012

Så er der strikkeklub...Vi sår ærteblomster

I aftes fik vi puttet jord og ærteblomstfrø i potter. Nu står de
i vindueskarmen og venter på liv.

Jeg tror jeg lagde plastic over sidst, er det nødvendigt?

18. april 2012

Sliksyg

Har lige pelset en af de sidste påskeharer af ungernes... skulle måske køre på tanken efter chokolade istedet..


sansemotoriske forstyrrelser

For tiden går jeg og tumler med nogle tanker om der er noget vi kan gøre for at hjælpe Josefine i hendes udvikling. Hun er langsynet og er nu på sit andet hold briller- med meget lavere styrke end for et år siden- så heldigvis ændrer det sig- men vi opdagede det fordi hun snublede over alt- og var "dårlig" til at ramme når hun hældte vand op mv..
Desuden har hun haft dræn i 2 gange- da hun var 1 og 2 år- men det er ovre nu :-) Vi går til kiropraktor afledt af den skævhed hun fik ved fødselen (hun blev forsøgt taget med sugekop 12 gange førend hun endte med at blive hevet ud med tang efter et meget langt fødselsforløb og hun vejede over 4,5 kg så vi var alle glade blot for at vi kom hjem i god behold efter noget tid...
Der kom dog nogle kommentarer fra de gamle sygeplejersker på sygehuset om at man havde været meget hård ved babyen- det tog jeg mig nært fordi jeg havde gjort alt hvad jeg kunne under fødslen, men hun var så skæv og hævet i hovedbunden at de åbenbart fandt det usædvanligt- hvad ved jeg- Pernille kom til verden med kejsersnit da hun vendte omvendt... Nå men skævheden i nakken kan muligvis påvirke nervesystemet og kiropraktoren mener det handler om det der hedder Kiss Kidd syndrom (som vore egen læge iøvrigt ikke anser for at være værd at gøre noget ved!)
Det der plager mig pt. er at hun nu har gået uden ble siden sommerferien 2011- men har mange tisseuheld- det er blevet flere i løbet af vinteren.
I ferieugen lige før påske var der kun et da hun var meget træt- men på en almindelig dag i børnehaven kan der godt komme to hold vådt tøj med hjem- og så skal man altså have mange flyverdragter på lager- hvis man ikke kan nå at vaske og tørre 2 sæt dagligt....
Jeg har håbet at det handlede om at det var svært at få alle de der tøjlag af- men nu hvor der ikke er så meget tøj der skal af ( der er ingen cowboybukser med lynlås til hende!) er det det samme.
Igår var hun med mig på arbejde på grund af øjenbetændelse- og gik fint på toilet og sagde til osv-  men da vi kom hjem hoppede de begge helt overgearet rundt og tumlede i vores seng- og ved sengetid opdagede vi en sø i dobbeltsengen...
Når hun er optaget af andet er det som om hun ikke mærker tissebehovet- og nogle gange slipper hun holdet når hun står foran toilettet- så det lander på måtten der- eller lige foran døren. Altså som om hun ikke kan styre kroppen.. Hun kan godt sige at hun skal på wc, og at jeg skal gå med- og så farer vi afsted- men hun kan også løbe forbi toilettet og løbe forvirret (ukoncentreret) rundt og spilde tiden med at sige at hun skal tisse inden hun så tisser ved siden af wc'et... når hun er puttet (med ble) om aftenen kan hun godt selv stå op inden hun falder i søvn og tisse og gå i seng igen og trække bleene op- og om morgenen er noget af det første der sker efter at vågne langsomt- at hun sætter sig på wc og trækker bleen ned...
Hm... nå men jeg kigger på nettet og leder efter om der ud over fortsat kiropraktik til løsning af nakke og lænd er noget vi kan gøre ifht at hun bliver bedre til at føle sin krop og agere efter det hun føler.
I vuggestuen var der en ergoterapeut tilknyttet- og der blev sat ord på at hun har sansemotoriske forstyrrelser- men i efteråret fik vi at vide at hun vurderede det hele superfint og ville slutte sagen hvis ikke vi gav lyd nu ½ år efter- og det har jeg så gjort- så jeg håber vi kan komme videre ad den vej. For selv om hun stadig er en tumler er der sket store fremskridt- men lige nu er der bare nogle klokker der ringer i mit baghovede- havde håbet de blev væk...og vi må se om der kan trænes noget mere.. Jeg skal vist have en aftale med børnehaven en dag også...

Men har du lyst at se på nogle kugledyner, kædedyner og puder så kig på den her side- måske dit barn har svært ved at sove og en sådan dyne kunne hjælpe :-)

Iøvrigt så kommer Josefine ofte ind til os om natten- men nu har vi lagt en madras ved siden af vores seng- med dyne og pude klar til besøg og der ligger hun sig af sig selv og mærker at jeg er ved siden af- og jeg registrerer blot at hun kom ind- og så sover jeg videre- jeg får min søvn og hun får tryghed.
Indtil for et par måneder siden havde hun hver morgen behov for at sidde på mit skød og vågne og blive holdt om- men det er væk nu.
Men hun har generelt haft et langt større behov for fysisk nærhed end Pernille. Pernille trækker sig derimod ind i sig selv og kommer nemt til at føle sig afvist- Josefine giver udtryk for behovet ved skrig og skrål.... hm- hvis behov efterkommer man så først.. tjah- den larmer mest får først ikke :-) og den anden får mindst eller ingenting... Suk..

I øvrigt er der også en gruppe på Facebook der hedder Netværk for sansemotoriske/ sensitive børn. Her skrives der om mange ting som er godt at følge med i hvis man er bekymret i den retning.

Stof til workshoppenHer er lige alle tre stoffer til min jakke... det til højre er yderstof, det til venstre er foer og det i midten er skråbånd- der kommer sorte knapper på - og jeg har købt pladevat og lim- og mangler nu quiltenåle og en quiltelineal til symaskinen...

Forberedelser: skråbånd

På workshoppen i maj hos Marapytta skal jeg sy en jakke og har tænkt at der skal hjemmelavet mønstret skråbånd på... så det fik jeg skåret aftes.

Stoffet er fra en hjemmesyet dug som jeg fik for snart 20 år siden af en veninde der havde været i Afrika- Zambia tror jeg... farverne er fine- men jeg får det ikke brugt som dug- og det er dejligt bomuld og matcher farverne på det stof jeg skal bruge til min kommende quiltede jakke..

17. april 2012

Graziella køb

 Via Graziellas nyhedsbrev købte jeg fornylig et par "rester" et single barnepudebetræk med det fine jernbanemønster og 1 meter af deres metervarer med turkise hjerter på hvid bund.. Pudebetrækket er en favorit hos Pernille- det er allerede hendes yndlingspude, og metervaren venter lige på det rigtige projekt
 
Posted by Picasa

16. april 2012

strik på prøve

Søndag morgen var jeg kommet hertil med Pernilles tunikakjole, strikket oppefra og ned- altid rart at kunne prøve noget undervej- og jeg er ret glad for at ærmegab passer i størrelsen- da jeg blot lukkede af lørdag aften på gefühl.... og pernille ser da indtil videre tilfreds ud... Nå må se om dagen idag bringer mere strikketid..

Har lovet at lave en opskrift- og har taget noter... iøvrigt så kommer halsen til at lægge ned- den skal syes sammen og der kommer en elastik i kanten.. 
 
Posted by Picasa

15. april 2012

Hænger du lidt med mulen.....

Sådan sang josefine for mig et par gange i aften inden de skulle sove. Jeg har knokler rundt med at skrue gæste køjesengen i kælderen fra hinanden og sammen igen på pigernes værelse. Skilt to børnesenge, flytte 2 fyldte karlekammerskabe og en stor reol rundt til nye pladser. Så da de ikke ville iseng kl 20.30! var jeg træt... og så charmede hun lige med den sang... det kan godt ske hun bøvler lidt med motorikken, men hun tager stik hjem på at være sjov. Nu sover de i køjesengen og vi har to barnesenge til overs.... kender du nogen der savner?