Gå videre til hovedindholdet

at tænde lys

Lars Lilholt synger om det:
At tænde lys for hinanden- og iaften markerer vi med lys i vinduet at Danmark er et frit land. Det glemmer jeg af og til i hverdagens gøremål... men sidste lørdag var manden og jeg i biografen og se Hvidstengruppen. Den er god- jeg vidste ikke at det var AnneGrete Bjarup Riis der var instruktør og er overrasket over at hun viser en eftertænksom side :-)

Men det jeg fik med fra filmen var at helt almindelige mennesker vælger at gøre noget mod overmagten- de er ikke helte  eller store patrioter- men grundet omstændighederne er de der hvor de kan give en hånd med og gøre noget for demokratiet.
De har flere muligheder for at stå af og holde op - og som filmen skildrer det så er det ret tilfældigt at det netop er disse mennesker der hjælper modstandsfolkene. I starten regner de ikke med at det de gør er ret farligt. Men til sidst ved de godt at de kan få dødstraf for at hjælpe med at få Danmark tilbage som et frit land.


Hvad mon jeg ville gøre hvis det var mig. Der står ikke tyskere idag og vil ændre vores samfund. Er det den samme sag de danske soldater kæmper for i udlandet i disse år ?- faktisk har vi snart haft soldater ude i farlige missioner i 20 år- det er meget.
Hjælper det i praksis?- eller er det et statement der viser hvordan vi i danmark ønsker at verden skal agere ifht håndhævelse af demokratiet.

Nå men iaften gør vi noget: Vi tænder vi lys, når vi husker det- og tænker på hvad der skete for en menneskealder siden- 67 år  er der gået siden befrielsen.... så lige nu er det det vi kan gøre-
Tænder du lys, både i vinduet og for andre?
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Genbrugsfund II

Kan det kaldes genbrug når tingene aldrig har været brugt? Ja jeg har i hvert fald fundet disse to kuglelamper i min fars depot. De lå i original indpakningen fra 1975 hvor vi flyttede.... Så hvor de skulle have hængt i min barndom vides ikke... Men Pernille ønsker sig grønne loftslamper og disse to er klar til at putte i fatningen og hænge op.... Måske en gang i løbet af idag, mens malingen tørrer på kommoden jeg skal til at grunde om lidt..

Sommertoppe...

Fredag gik jeg igang med de lette sommertoppe fra purlbee. Pernille havde to klassekammerater på besøg så der er faktisk løbet 4 stk igennem symaskinen.... 2 af hver :-) det er da fedt at hendes legekammerater synes det er sjovt at vælge stof i mine reoler og at jeg så på kort tid lige får syet noget til dem også... Pernille og Josefine har ikke brugt andet her i weekenden og Josefine ville gerne sove med sin blomstrende top.....   Det har ellers været en dejlig weekend med besøg af ketty og Karen i haven i r og idag gik turen til frokost til hvidsten kro. Det var en gave til min far at vi skulle spise æggekage derude alle 10. Bagefter var der eftermiddagskaffe  naturlegepladsen ved fyrkat og så var den weekend brugt op.....

Her kigger pigerne efter naboens datter som har lært at cykle uden støttehjul. De derhåndtegn kan godt være lidt svære.... 
kold i r...n

dette stemningsbillede kan vist godt bruges til dagens stemning... godt jeg skal til boldtræning i eftermiddag- der plejer vi at grine rigtig meget- og det bliver skønt til en afveksling..... altså fra resten af dagen- ikke resten af mit liv vel ,-)