resteprojekt DIYNår jeg skiller de gamle dynebetræk ad, river jeg næsten altid de syede kanter af- for det første er kanten hvor ombukket er ofte meget slidt og når man river stofffet er man sikker på det bliver trådlige- tit er toppen af sengetøjet faktisk ikke trådlige og den afrevne topkant bliver skæv mens det store stykke stof derefter er helt trådlige. 
Det har ærgret mig at strimlerne bare skulle smides ud og jeg rullede dem op i nøgler.(et tegn på at jeg er total samler ellerhvad?)
Samtidig med at jeg gerne ville have et rundt tæppe til mit arbejdsrum- men ikke ville betale 2500 + levering for det i den farve jeg gerne ville have- ja så fandt jeg på at jeg da bare kunne hækle det selv- i lige de farver jeg ville.. 
Hæklenål nr. 10 lå på lager fra da jeg engang for nogle år siden hæklede et mindre kludetæppe som nu i 7 år har lunet under fødderne på badet.. 
Mine strimler varierer lidt i bredde- og jeg supplerer med nogle fra et stræklagen der var slidt i stykker. Jeg startede med en lille ring af luftmasker og hæklede rundt om med fastmasker- i starten 2 fastmasker i hveranden maske- nu hvor jeg er kommet længere hækler jeg to fastmasker i lidt færre masker- men kontrollerer løbende at det bliver fladt og ser efter når maskerne begynder ikke at kunne nå over til den næste- så hækler jeg lige en ekstra fastmaske i. 
Jeg vil gerne op på at tæppet bliver ret stort- måske 1,60 m i diameter- men det ser jeg til efterhånden som jeg når derud af- lige nu er ciklen ca 30 cm bred. 
Jeg synes det er skønt at få brugt de sidste rester- og selv om der er systråd på fra overlock mv ja så ses det ikke synderligt på det færdige resultat. Og når man hækler på nål nr 10- ja så går det altså rigtig stærkt.

Kommentarer

 1. Ej hvor er det fint :o) Og god idé at genbruge de strimler..

  Angående det stof er det begænset, hvor meget sengetøj jeg selv har liggende, men jeg har lidt.. Men er du sikker på at du ikke lige vil se det inden et evt byt? Det ville jo være træls hvis du ikke brød dig om det :o)
  Du kan evt sende mig en mail på altmann1982@gmail.com Så kan jeg sende dig et billede tilbage hvis du vil have det :o)

  SvarSlet
 2. Hej Helle, tak skal du have, synes selv det er et hyggeligt lille projekt, som er nemt at gå til :-)
  jo det vil jeg egentlig gerne, jeg sender lige en mail og så kan vi aftale nær
  mere God weekend!

  SvarSlet

Send en kommentar